Marmotte Valais Arrangement

5 tot 12 of 7 tot 12 augustus 2018

We wisten dat de Marmotte-organisatie ambitieus is. Maar dat er een nieuwe Marmotte in Zwitserland gelanceerd zou worden had niemand verwacht. Wat een indrukwekkende Granfondo en wat een geweldige datum. Op 11 augustus 2018, voor velen midden in de zomervakantie, een prachtige bestemming tussen de ski-stations in Zwitserland. Met 130 kilometer en 4500 hoogtemeters liegt de zwaarte er niet om. De Marmotte Valais is meteen een geduchte concurrent van de Marmotte Alpes en Marmotte Pyrenées. En natuurlijk een fantastische 3e Marmotte in de rij om een hatrick te scoren. Met dit 6- of 8-daags arrangement is alles in één keer voor je geregeld: inschrijving, hotel in Crans Montana, maaltijden, trainingsprogramma, briefing en bevoorradingsservice onderweg. Kortom, alle ingrediënten om optimaal te genieten en deel te nemen aan deze unieke 1e editie.

Om de beste keuze te maken, niet alleen qua locatie en kwaliteit maar ook qua prijs, zijn wij nog vóór de lancering van de nieuwe Marmotte Valais en Tour des Alpes naar Zwitserland afgereisd. Na bezoek aan zo’n 15 hotels op 4 locaties verwachten wij je met dit arrangement de beste keuze in Valais te bieden.

Marmotte Valais route 130 km, 4500 hm

Deze nieuwe Marmotte speelt zich af in het prachtige decors van de Zwitserse Rhône-vallei, midden in Wallis oftewel Valais. En dat is niet voor niets, want dit gebied met meer wielerhistorie dan je denkt, gaat een openbaring worden voor veel renners. Hooggebergte en alpenweides maken een unieke combinatie met brede vlaktes vol wijngaarden, alsof twee klimaten bij elkaar komen. Het is veelzeggend dat organisator Sportcommunication er meteen een supergranfondo aankoppelt onder de naam Tour des Stations. De start van de Marmotte Valais vindt plaats in Crans Montana, waar Laurent Fignon in 1984 een Tour-etappe op zijn naam zette en Bauke Mollema in 2013 een ritzege in de Ronde van Zwitserland. Vervolgens slingert het parcours zich langs de berghellingen, door bossen en vele dorpen in een grote ronde om de vallei. Telkens van ski-station tot ski-station. Absolute kraker is de slotklim naar Col de la Croix-de-Cœur op 2145m. Op de top mag je je praktisch Marmotte noemen, want met de finishplaats Verbier in het zicht hoef je alleen nog maar een stuk af te dalen.

Tour des Stations route 220 km, 7400 hm

Op dezelfde dag als de Marmotte Valais wordt de monstertocht Tour des Stations verreden. De Tour des Stations start in Martigny om 6 uur ‘s ochtends. Een parcours voor de die-hards dat na 83 kilometer in Crans Montana overgaat in de Marmotte-route. Twee vliegen in één klap dus. Het arrangement is ook met startbewijs voor de Tour des Stations te boeken.

Marmotte Valais
Tour des Stations Arrangement

v.a. € 669,- p.p.

excl. € 12,- boekingskosten

Boek nu
 • Startbewijs gegarandeerd

 • 6 of 8-daags arrangement

 • Bevoorradingsservice + briefing

 • Trainingsritten met volgauto

 • Fietshotel op basis van half pension

Het arrangement

Startbewijs Marmotte Valais of Tour des Stations: je kunt kiezen tussen deelname aan de Marmotte Valais of Tour des Stations. De prijzen van de startbewijzen verschillen en zijn daarom apart vermeld. Boeken kan ook zonder startbewijs. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de administratieve zaken op tijd worden geregeld. Je wordt vervolgens zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en wij zijn ter plaatse bij het afhalen van de startbewijzen.

Bevoorradingsservice: op de dag van de Marmotte en Tour des Stations staan we op 2 punten langs de route met jouw persoonlijke bevoorrading. Je krijgt hiervoor ter plaatse tasjes om te vullen met eigen gekozen voeding, drank, materiaal en kleding. Zo kun je fietsen met dezelfde voeding als waarmee je getraind hebt, en wat je onderweg niet meer nodig hebt geef je aan ons mee terug. uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Trainingsprogramma: in de week voorafgaand gaan we alvast lekker wat kilometers maken in Valais. Mooie routes om de omgeving te verkennen en toe te werken naar je topprestatie op zaterdag. Natuurlijk in zwaarte afgestemd en begeleid met professioneel uitgeruste volgauto. Je kiest zelf welke routes je meerijdt. Onderweg wordt gestopt voor een uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Briefing: in het hotel kun je een briefing bijwonen waarin we samen de route doornemen van zowel de Marmotte Valais als de Tour des Stations. Je wordt voorzien van praktische informatie en tips over voeding en drank. Ook worden de tasjes uitgereikt en toegelicht waar we staan met de persoonlijke bevoorradingsservice.

Hotel o.b.v. half pension: de uitvalsbasis voor deze hele week is een comfortabel 3-sterren hotel met uniek uitzicht en goede fietsfaciliteiten, vlakbij de start in Crans Montana. Ontbijt en 3-gangen menu zijn inbegrepen.

Het hotel

Je verblijft 5 of 7 nachten in een comfortabel hotel op basis van half pension op slechts 1,7 km van de start van de Marmotte Valais. Het hotel is ruim opgezet, heeft een warme sfeer en is rustig gelegen aan de rand van Crans Montana. Je kunt kiezen uit een kamer op de noordkant, of op de zuidkant waar je een eigen balkon hebt met spectaculair uitzicht. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche of bad, een TV en gratis Wifi. Onderin het hotel is een afgesloten fietskelder en buiten is een was- en sleutelplaats. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Het 3-gangen diner met dagschotel wordt verzorgd in een restaurant vlakbij het hotel. Er is een lounge, bar en groot buiten terras. Je kunt onbeperkt gebruik maken van de fitness en tegen betaling ook van de Spa.

Marmotte Granfondo Valais 130 km met 4500 hm:

Hoogteprofiel Marmotte Valais

Tour des Stations Ultrafondo 220 km met 7400 hm:

Hoogteprofiel Tour des Stations Zwitserland

Programma Arrangement

 Data  8-daags arrangement 6-daags arrangement
Zo 05.08.18 dag 1 Aankomst en 1e diner*
Ma 06.08.18 dag 2 9.30u Trainingsrit 1
Di 07.08.18 dag 3 9.30u Trainingsrit 2 dag 1  Aankomst en 1e diner*
Wo 08.08.18 dag 4

9.30u Trainingsrit 3

17.00u Briefing en uitreiken tasjes

dag 2

 9.30u Trainingsrit 1

17.00u Briefing en uitreiken tasjes

Do 09.08.18 dag 5  9.30u Trainingsrit 4 dag 3  9.30u Trainingsrit 2
Vr 10.08.18 dag 6  Rustdag +  tasjes vullen dag 4 Rustdag + tasjes vullen
Za 11.08.18 dag 7  Marmotte Valais of Tour des Stations dag 5  Marmotte Valais of Tour des Stations
Zo 12.08.18 dag 8  Ontbijt* en vertrek dag 6 Ontbijt* en vertrek


*ontbijt en diner zijn dagelijks inbegrepen, van diner op de dag van aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek

NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

Programma Marmotte Valais

10 augustus 2018:
10.00 – 17.00u Crans-Montana
Afhalen startbewijs

11 augustus 2018:
07.00u Crans-Montana
start

11 augustus 2018:
vanaf 14.00u Verbier
Ontvangst finishers en prijsuitreiking


Programma Tour des Stations

10 augustus 2018:
10.00 – 17.00u Martigny
Afhalen startbewijs

11 augustus 2018:
05.30 – 06.00u Martigny
controle start
06.00u start

11 augustus 2018:
vanaf 14.00u Verbier
Ontvangst finishers en prijsuitreiking

Shuttle-service
Volgens nog onbevestigde informatie van de organisatie wordt er een shuttle-service ingezet om van de finish terug naar de start te komen, van zowel de Marmotte als de Tour des Alpes. Details en kosten zijn nog niet bekend.

(programma onder voorbehoud wijzigingen organisatie)

Datum:
8-daags: zondag 5 augustus tot zondag 12 augustus 2018
6-daags: dinsdag 7 augustus tot zondag 12 augustus 2018

Arrangementsprijzen:
8-daags: € 899,- p.p. op basis van gedeelde 2-persoons kamer
8-daags: € 983,- p.p. op basis van 1-persoons kamer

6-daags: € 669,- p.p. op basis van gedeelde 2-persoons kamer
6-daags: € 729,- p.p. op basis van 1-persoons kamer

Meerprijs voor kamer met balkon en zuid-ligging: € 9,- p.p.p.n.

Startbewijs Marmotte Valais: € 75,00 
Startbewijs Tour des Stations: € 85,00

Boeken zonder startbewijs? Dat kan. Graag in het boekingsformulier vermelden.

N.B. Er zijn enkele 3-persoons kamers beschikbaar. Interesse? Stuur een mailtje naar Robert@tourdevacance.com of meld het bij de opmerkingen in het boekingsformulier.

Inbegrepen:

 • 5 resp. 7 hotelovernachtingen op basis van half pension
 • Persoonlijke bevoorradingsservice tijdens Marmotte Valais of Tour des Stations
 • Briefing routes Marmotte Valais en Tour des Stations
 • Trainingsprogramma inclusief begeleiding met volgauto en uitgebreide bevoorrading onderweg
 • Fotoservice, foto’s worden na afloop digitaal toegestuurd
 • Afgesloten fietskelder
 • Gratis gebruik van fitness en fiets was- en sleutelplaats
 • Toeristenbelasting à CHF 2,50 p.p.p.n.
 • Gratis Wifi
 • Bedlinnen

Niet inbegrepen:
– éénmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie van €12,00 per reservering
– bij half pension is geen drank inbegrepen, drankjes dien je ter plaatse te betalen
– heen- en terugreis

Extra dagen bijboeken? 
Dat kan. Vermeld dit bij de opmerkingen in het boekingsformulier en je ontvangt eerst de prijsopgave.

STO-reisgarantie
Deze reis valt onder STO-reisgarantie, een garantiefonds voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

Valutakoers Zwitserse frank
Bij een onverwachte koerswijziging kan de arrangementsprijs ook na boeking nog onderhevig zijn aan een verhoudingsgewijze prijsverhoging.

Het kanton Valais (ookwel Wallis) ligt in het Zuidwestelijke deel van Zwitserland. Vooral bekend als wintersportgebied met resorts als Crans- Montana, Anzère, Saas Fee, Zermatt en Verbier. Vanaf Genève rij je er met de auto in zo’n anderhalf uur naartoe. De rivier de Rhône stroomt dwars door de vallei en maakt deze erg vruchtbaar, waardoor je op de vlaktes maar ook op de flanken van de bergen continue omringd wordt door wijngaarden. Heerlijk om doorheen te fietsen.

**
Crans-Montana
Crans-Montana is een oud en beroemd wintersport resort dat bestaat uit twee kernen: Crans en Montana. Het resort ligt op een plateau op 1500 meter en vormt de grootste vakantiebestemming van Valais, met spectaculaire uitzichten op de bergketen van de Matterhorn tot de Mont Blanc. Crans Montana is in de zomer ook populair bij golfers, fietsers en wandelaars. Hierdoor is er volop levendigheid met meerdere hotels en verschillende terrasjes. Er ligt een casino en ook in de zomer kun je met een kabelbaan de berg op.

Verbier
Verbier is een modern ski-oord op zo’n 1500 meter hoogte. Het dorp ademt een sportieve en gezellige sfeer door de prachtige houten chalets. In de zomer is naast wielrennen ook mountainbiken erg populair. Verbier is in 2009 finishplaats geweest in de Tour de France.

Martigny
Martigny is de hoofdstad van Valais. Het ligt in het dal en heeft zo’n 15000 inwoners. De stad vormt een knooppunt van de wegen die Italië, Frankrijk en Zwitserland met elkaar verbinden. Door de warme en zonnige ligging is Martigny omgeven door wijngaarden en teelt van aardbeien, abrikozen en grapefruit. Als gevolg hiervan is er een beroemde gastronomie ontstaan en staat Martigny bekend om de goede restaurants.


Dit arrangement heeft STO-reisgarantie. Je geld
staat veilig totdat het arrangement is afgelopen.
Boek je plek >

Vragen of offerte op maat?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.
E-mail: Robert@tourdevacance.com (wij antwoorden snel)
Tel: +31 (0) 6 394 00 681