Goto Home


Arrangement Tour des Alpes

In een week 10 Alpencols op je naam!

vanaf € 649,- p.p.

week-arrangement fietsen in de Alpen van zaterdag  9 juni tot zaterdag 16 juni 2018
comfortabel appartement o.b.v. vol pension, begeleiding met volgauto

tour-des-alpes-galibier

Andere data en offerte op maat voor clubs of groepen:   informeer naar de mogelijkheden

Pak je bucket-list er alvast maar bij! Met dit week-arrangement word je in 5 dagen fietsen in de Alpen begeleid naar de toppen van 10 Alpencols. Een prestatie om mee thuis te komen, waaronder de beroemde cols Alpe d’Huez, Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr, Col de Sarenne en Col du Galibier. Je fietst elke dag naar twee cols waarbij je vanaf de voordeur begeleid wordt met volgauto. We nemen je alle zorg uit handen en ondersteunen je onderweg. Ieder kan hiermee op eigen niveau klimmen en dus genieten van de adembenemende en legendarische Hoge Alpen. Natuurlijk is ook het verblijf in een prachtig gelegen appartement of chalet in Villard-Reculas volledig verzorgd inclusief 3 maaltijden per dag. Het enige dat jij hoeft te doen is fietsen!


Tour des Alpes arrangement juni 2017

5

Wij hebben genoten van een heerlijke week tijdens Tour des Alpes. Vanaf aankomst tot vertrek was alles super geregeld, dus een heerlijk zorgeloze week gehad. Met zulke verzorging gaat het fietsen ook bijna vanzelf 😉
Dus zeker een aanrader en hopen zeker nog een keer te komen genieten van een ander arrangement. Bedankt!!

 

door Mark en Arianne

 


fietsen in de alpen

fietsen in de alpenNaar 10 toppen in 5 fietsdagen
Het programma van de Tour des Alpes bestaat uit 5 fietsdagen en een rustdag. Voor groepen geldt dat dit natuurlijk in overleg kan worden aangepast.

Dag 1: aankomst en diner

Dag 2: Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr en Pas de Confession
Deze twee cols liggen in het verlengde van elkaar waarbij de beklimming van de Col du Glandon al start in het dal onder de thuisbasis. Een stevige klim van 23 kilometer met enkele stukken van maarliefst 14%. Bekend uit de Tour de France (nog in 2017 was deze klim naar de Croix de la Fèr in de 19e etappe opgenomen) en eerste klim van de zwaarste amateurcyclo La Marmotte. Van de top van de Glandon naar de top van de Croix de Fèr is het nog slechts enkele kilometers klimmen.

Dag 3: Col de la Bérarde en Alpe d’Huez
Met de Col de la Bérarde word je ondergedompeld in volgens de locals het mooiste natuurgebied in de omgeving. Een rit naar ‘het einde van de wereld’ zoals de col beschreven wordt. De legendarische 21 bochten van de Alpe d’Huez liggen op de weg terug natuurlijk klaar om bedwongen te worden. Bovenop kan een terrasje gepikt worden, waarna het slechts 6 bochten afdalen is naar de afslag richting Villard-Reculas.

Dag 4: Les Deux Alpes via Balkon Auris en Col de Sarenne
De klim naar Les Deux Alpes wordt door menigeen een ‘loper’ genoemd. Met de juiste cadans goed boven te komen, waar bij een monument van Pantani pannenkoeken klaarliggen. Even genieten van de bedrijvigheid in het dorp waar in de zomer nog geskied wordt . Terug afdalen is het niet ver naar de voet van de Col de Sarenne. Een pittige klim door beschermd natuurgebied aan de achterkant van de Alpe d’Huez.

Dag 5: rustdag
Tijd voor een wandeling, een terrasje in Bourg d’Oisans of een bezoekje aan de zwembaden in de omgeving. Massage nodig? De masseur kan je in het appartement bezoeken.

Dag 6: Col du Lautaret en Col du Galibier
Een bezoek aan de Alpen is niet klaar voordat je op  de top van de Galibier bent geweest. Via de kant van de col du Lautaret mag je de stevige uitdaging aangaan om naar maarliefst een hoogte van 2645m te fietsen. De ijle lucht zal het je niet makkelijk maken, de overwinning om met heel de groep boven te komen wordt natuurlijk op foto vastgelegd.


Dag 7: Col d’Ornon,  Col de la Morte (Alpe du Grand Serre) en afsluitend Alpe d’Huez
Voor de die-hards een prachtige Koninginnenrit om de week mee af te sluiten. Deze eerste cols van de Granfondo Les Deux Alpes leiden je naar een andere vallei met een verrassend landschap. Waar de col d’Ornon voor de meesten goed te doen, is de Col de la Morte – de naam zegt het al – een heuse killer met percentages boven de 10%. Een muur waar je vaak een tandje tekort komt. De die-hards weten hiermee ook col 9 en 10 op hun naam te zetten.

Dag 8: ontbijt en vertrek

 

bevoorrading_ornon2Volgauto en bevoorrading
Tijdens alle ritten rijden wij met een professioneel uitgeruste volgauto mee met enkele zitplaatsen, voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap. We helpen je onderweg en peppen je moraal op als dat nodig is. Ook kun je onderweg een jasje kwijt of  droge kleding aantrekken. Op elke eerste col wordt een uitgebreide bevoorrading klaar gezet met lekkernijen zoals pannenkoeken, cake, tucjes, fruit, snoep, koekjes, koffie, thee, cola, water en sportdrank. Genoeg om je reserves weer aan te vullen en bij te komen van de klim.

Appartementen
Appartement Villard ReculasDe appartementen zijn modern en uitgerust met zeer comfortabele één-persoonsbedden.  Ze maken deel uit van een groot chalet in de kern van Villard Reculas, gelegen op zo’n 3 kilometer van het dorp Huez in bocht 6 van de Alpe d’Huez.  Een mooie centrale locatie op 3 manieren te bereiken; via Bourg d’Oisans, via col de Sarenne en via Allemont.  Appartement Villard ReculasElk appartement beschikt over een moderne keuken, een comfortabele living met satelliet-TV, DVD-speler en een hi-fi system. Er is WIFI en een wasmachine. Je deelt een tweepersoons slaapkamer met twee éénpersoons bedden in een appartement. Wil je een eigen appartement? Laat het ons weten en je ontvangt een beschrijving met foto’s en prijsopgave. Er zijn appartementen van verschillende grootte.

tour-des-alpes-maaltijdenBeloning na het fietsen: heerlijk eten
Geen groep vertrekt zonder de kok complimenten te maken over het eten. Elke dag weer onbezorgde verwennerij, heerlijk, vers en meer dan voldoende. Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner aan huis bezorgd. Ook wordt dan je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, jus d’orange, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Een pasta-salade of warm pastagerecht zodat je na het fietsen meteen weer koolhydraten kunt stapelen voor de grote dag die komt. Het 3-gangen diner wordt dagelijks aan het eind van de middag bezorgd in je appartement.  Elke dag vers bereid met vlees of vis, verschillende groenten en voldoende koolhydraten. Even opwarmen in de oven en klaar! De maaltijden worden bereid door een Nederlands-Belgische cateraar, in deze regio bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruik van verse producten

Foto’s
Als gratis service krijg je na afloop van je verblijf alle foto’s die onderweg gemaakt worden digitaal aangeleverd. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt op mooie plekken die wij voor jullie al ontdekt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Data

Van zaterdag 9 juni tot zaterdag 16 juni 2018

Het arrangement Tour des Alpes gaat zeker door.

Andere datum of exclusiviteit van begeleiding?  informeer naar de mogelijkheden

Het programma

Dag 1 Aankomst vanaf 15.00 + eerste diner
 Dag 2 Col du Glandon + Col de la Croix de Fèr 82 km 2100 hm
 Dag 3  Col de la Bérarde + Alpe d’Huez  100 km 2400 hm
 Dag 4 Balkon Auris + Les Deux Alpes + Col de Sarenne  75 km 2500 hm
 Dag 5  Rustdag
 Dag 6  Col du Lautaret + Col du Galibier 95 km  2200 hm
 Dag 7  Col d’Ornon + Col de la Morte  120 km  2600 hm
 Dag 8  Ontbijt + Vertrek om 10.00u

  NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

Advies deelname:
Fietsen in het hooggebergte betekent zware inspanning. Bij boeking vragen wij je te verklaren dat je weet dat je in goede gezondheid moet verkeren en bij aankomst vragen we je een eigenrisicoverklaring te ondertekenen.

Prijs:  649,- p.p.       exclusief éénmalige boekingskosten van € 12,- voor de reisgarantie

Inbegrepen:

– 7 overnachtingen op basis van gedeelde 2-persoons slaapkamer in gedeeld appartement
– dagelijks ontbijt, after-training pasta, 3-gangen diner (catering aan huis)
– 5 dagen begeleiding met volgauto inclusief bevoorrading
– toeristenbelasting à € 0,60 p.p.p.n.
– kosten eindschoonmaak
– gratis Wifi
– Bedlinnen
– Gratis Parkeren
– Gratis foto’s digitaal

Meerprijs één-persoonskamer: € 20,- p.p.p.n..  Dit is doorgaans een kamer met één of twee stapelbedden in een gedeeld appartement.

Accommodatie geheel voor jezelf? Dat kan. Stuur ons een e-mail met je wensen en je ontvangt een voorstel op maat.

Niet inbegrepen:
– Heen- en terugreis
– Drank en al het eten dat je buiten de maaltijden om wilt gebruiken.

Andere data en offerte op maat voor clubs of groepen:   informeer naar de mogelijkheden


STO-reisgarantie

Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Een garantiefonds is verplicht voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

 

Dag 2: Col du Glandon en Col de la Croix de Fèr

col-du-glandon_col-de-la-croix-de-fer_pas-de-confession_tour-des-alpes

Dag 3: Col de la Bérarde en Alpe d’Huez

Berarde_Alpe_dHuez

Dag 4: Les Deux Alpes en Col de Sarenne

balkon-auris_les-deux-alpes_col-du-sarenne_tour-des-alpes

Dag 6: Col du Lautaret en Col du Galibier

col-du-lautaret_col-du-galibier_tour-des-alpes

Dag 7: Col d’Ornon en Col de la Morte (Alpe du Grand Serre) en als afsluiter Alpe d’Huez

col-de-la-morte_col-dornon_alpe-dhuez_tour-des-alpes

Villard-Reculas en Pas de la Confession
Villard-Reculas is een klein authentiek bergdorp, gelegen op 1500 meter hoogte tegen de helling van de Alpe d’Huez. De klim vanuit het dorp Allemont wordt dagelijks door vele renners gemaakt, met een geweldige doorsteek naar Huez over de balkonweg van de Pas de la Confession. Een pas met een onbetaalbaar uitzicht op de bochten van de Alpe d’Huez. Het verhaal gaat dat de pastoor van Villard-Reculas en de pastoor van Huez elkaar over deze pas tegemoet liepen om halverwege bij elkaar de biecht te doen. Waarschijnlijk viel er weinig te vertellen met zo’n uitzicht.. fietsenvillardreculasDeze doorsteek van 3 km met 100 hoogtemeters is meteen de reden waarom Villard-Reculas uitstekend in je fietsroutes past. Na beklimmen van de Alpe d’Huez of de Col de Sarenne daal je met gemak af terug naar je appartement. Het dorp heeft een plein met terras en eetgelegenheid, een kruidenierswinkeltje en sportzaak .villardreculas

heatmapFranseAlpen500

contact Tour de Vacance