Tour des Alpes 2020

(volgeboekt) 10 Alpencols in één week

Zaterdag 6 juni tot zaterdag 13 juni 2020
Af en toe col overslaan? Geen probleem, voor iedereen toegankelijk

Andere data en offerte op maat voor clubs of groepen  informeer naar de mogelijkheden

Pak je bucket-list er alvast maar bij! Met dit week-arrangement word je in 5 dagen fietsen in de Alpen begeleid naar de toppen van 10 Alpencols. Een prestatie om mee thuis te komen, waaronder de beroemde cols Alpe d’Huez, Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr, Col de Sarenne en Col du Galibier. Je fietst elke dag naar twee cols waarbij je vanaf de voordeur begeleid wordt met volgauto. We nemen je alle zorg uit handen en ondersteunen je onderweg. Ieder kan hiermee op eigen niveau klimmen en dus genieten van de adembenemende en legendarische Hoge Alpen. Natuurlijk is ook het verblijf in een prachtig gelegen appartement of chalet in Villard-Reculas volledig verzorgd inclusief 3 maaltijden per dag. Het enige dat jij hoeft te doen is fietsen!

Tour des Alpes arrangement juni

5

Wij hebben genoten van een heerlijke week tijdens Tour des Alpes. Vanaf aankomst tot vertrek was alles super geregeld, dus een heerlijk zorgeloze week gehad. Met zulke verzorging gaat het fietsen ook bijna vanzelf 😉
Dus zeker een aanrader en hopen zeker nog een keer te komen genieten van een ander arrangement. Bedankt!!

Lees meer reviews >>
door Mark en Arianne

Het arrangement

Het programma van de Tour des Alpes bestaat uit 5 fietsdagen en een rustdag. Voor groepen geldt dat dit natuurlijk in overleg kan worden aangepast.

Dag 1: Aankomst en diner


Dag 2: Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr (en Pas de la Confession)
Deze twee cols liggen in het verlengde van elkaar waarbij de beklimming van de Col du Glandon al start in het dal onder de thuisbasis. Een stevige klim van 23 kilometer met enkele stukken van maarliefst 14%. Bekend uit de Tour de France (nog in 2017 was deze klim naar de Croix de la Fèr in de 19e etappe opgenomen) en eerste klim van de zwaarste amateurcyclo La Marmotte. Van de top van de Glandon naar de top van de Croix de Fèr is het nog slechts enkele kilometers klimmen.

Dag 3: Col de la Bérarde en Alpe d’Huez
Met de Col de la Bérarde word je ondergedompeld in volgens de locals het mooiste natuurgebied in de omgeving. Een rit naar ‘het einde van de wereld’ zoals de col beschreven wordt. De legendarische 21 bochten van de Alpe d’Huez liggen op de weg terug natuurlijk klaar om bedwongen te worden. Bovenop kan een terrasje gepikt worden, waarna het slechts 6 bochten afdalen is naar de afslag richting Villard-Reculas.

Tour des Alpes

v.a. € 679,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten

Volgeboekt
  • 5 fietsdagen: 2 cols per dag

  • Klimmen op eigen tempo

  • Professioneel uitgeruste volgauto 

  • Uitgebreide bevoorrading

  • Appartement o.b.v. vol pension

Dag 4: Les Deux Alpes via Balkon Auris en Col de Sarenne
De klim naar Les Deux Alpes wordt door menigeen een ‘loper’ genoemd. Met de juiste cadans goed boven te komen, waar bij een monument van Pantani pannenkoeken klaarliggen. Even genieten van de bedrijvigheid in het dorp waar in de zomer nog geskied wordt . Terug afdalen is het niet ver naar de voet van de Col de Sarenne. Een pittige klim door beschermd natuurgebied aan de achterkant van de Alpe d’Huez.

Dag 5: Rustdag
Tijd voor een wandeling, een terrasje in Bourg d’Oisans of een bezoekje aan de zwembaden in de omgeving. Massage nodig? De masseur kan je in het appartement bezoeken.

Dag 6: Col du Lautaret en Col du Galibier
Een bezoek aan de Alpen is niet klaar voordat je op  de top van de Galibier bent geweest. Via de kant van de col du Lautaret mag je de stevige uitdaging aangaan om naar maarliefst een hoogte van 2645m te fietsen. De ijle lucht zal het je niet makkelijk maken, de overwinning om met heel de groep boven te komen wordt natuurlijk op foto vastgelegd.

Dag 7: Col d’Ornon en  Col de la Morte (Alpe du Grand Serre)
Voor de die-hards een prachtige Koninginnenrit om de week mee af te sluiten. Deze eerste cols van de Granfondo Les Deux Alpes leiden je naar een andere vallei met een verrassend landschap. Waar de col d’Ornon voor de meesten goed te doen, is de Col de la Morte – de naam zegt het al – een heuse killer met percentages boven de 10%. Een muur waar je vaak een tandje tekort komt. De die-hards weten hiermee ook col 9 en 10 op hun naam te zetten.

Dag 8: ontbijt en vertrek

Volgauto en bevoorrading
Tijdens alle ritten rijdt een professioneel uitgeruste volgauto mee, met enkele vrije zitplaatsen, voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap. We helpen je onderweg en peppen je moraal op als dat nodig is. Ook kun je onderweg een jasje kwijt of  droge kleding aantrekken. Bij elke rit wordt op de eerste col een uitgebreide bevoorrading klaar gezet met lekkernijen zoals pannenkoeken, cake, tucjes, fruit, snoep, koekjes, koffie, thee, cola, drinkwater en sportdrank in poedervorm. Genoeg om je reserves en bidons weer aan te vullen en bij te komen van de klim.

Foto’s
Als gratis service krijg je na afloop van je verblijf alle foto’s die onderweg gemaakt worden digitaal aangeleverd. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt op mooie plekken die wij voor jullie al ontdekt hebben.

De appartementen

De appartementen zijn modern en uitgerust met zeer comfortabele één-persoonsbedden.  Ze maken deel uit van een groot chalet in de kern van Villard Reculas, gelegen op zo’n 3 kilometer van het dorp Huez in bocht 6 van de Alpe d’Huez.  Een mooie centrale locatie op 3 manieren te bereiken; via Bourg d’Oisans, via col de Sarenne en via Allemont.  Elk appartement beschikt over een moderne keuken, een comfortabele living met satelliet-TV, DVD-speler en een hi-fi system. Er is WIFI en een wasmachine. Je deelt een appartement met andere deelnemers waarbij je kunt kiezen voor een 2-persoons slaapkamer of een 1-persoons slaapkamer. In een appartement zitten maximaal 5 deelnemers samen. Vanaf 3 personen krijg je voor dezelfde prijs een eigen appartement voor je groep. Wil je alleen of met tweeën een eigen appartement? Laat het ons weten en je ontvangt een prijsopgave. Er zijn appartementen van verschillende grootte.

Beloning na het fietsen: heerlijk eten
Geen groep vertrekt zonder de kok complimenten te maken over het eten. Elke dag weer onbezorgde verwennerij, heerlijk, vers en meer dan voldoende. Op de dag van aankomst wordt het eerste 3-gangen diner aan huis bezorgd. Ook wordt dan je keuken gevuld met ontbijtproducten zoals koffie, thee, jus d’orange, diverse broodbeleg, yoghurt, melk, cruesli en fruit. Elke ochtend staat er vervolgens vers brood voor de deur en wordt de pasta bezorgd voor in de middag. Een pasta-salade of warm pastagerecht zodat je na het fietsen meteen weer koolhydraten kunt stapelen voor de grote dag die komt. Het 3-gangen diner wordt dagelijks aan het eind van de middag bezorgd in je appartement.  Elke dag vers bereid met vlees of vis, verschillende groenten en voldoende koolhydraten. Even opwarmen in de oven en klaar! De maaltijden worden bereid door een Nederlands-Belgische cateraar, in deze regio bekend om de uitstekende kwaliteit en gebruik van verse producten

Data

Van zaterdag 6 juni tot zaterdag 13 juni 2020

Het arrangement Tour des Alpes gaat zeker door.

Andere datum of exclusiviteit van begeleiding?  informeer naar de mogelijkheden

Het programma

Dag 1 Aankomst vanaf 15.00 + eerste diner
Dag 2 Col du Glandon + Col de la Croix de Fèr 82 km 2100 hm
Dag 3 Col de la Bérarde + Alpe d’Huez 100 km 2400 hm
Dag 4 Balkon Auris + Les Deux Alpes + Col de Sarenne 75 km 2500 hm
Dag 5 Rustdag
Dag 6 Col du Lautaret + Col du Galibier 95 km 2200 hm
Dag 7 Col d’Ornon + Col de la Morte 120 km 2600 hm
Dag 8 Ontbijt + Vertrek om 10.00u

  NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

Advies deelname:
Fietsen in het hooggebergte betekent zware inspanning. Bij boeking vragen wij je te verklaren dat je weet dat je in goede gezondheid moet verkeren en bij aankomst vragen we je een eigenrisicoverklaring te ondertekenen. Ben je afhankelijk van medicijnen tijdens het fietsen? Neem dan even contact met ons op.

Tour des Alpes arrangement juni

5

Wij hebben genoten van een heerlijke week tijdens Tour des Alpes. Vanaf aankomst tot vertrek was alles super geregeld, dus een heerlijk zorgeloze week gehad. Met zulke verzorging gaat het fietsen ook bijna vanzelf 😉
Dus zeker een aanrader en hopen zeker nog een keer te komen genieten van een ander arrangement. Bedankt!!

door Mark en Arianne

Tour des Alpes juni

5

Zonder overdrijven: dit was een te gekke, vet gave, uitputtende en fantastische indrukken opdoende week. Ik heb 550 km en 14.887 hoogtemeters gefietst (wat extra gedaan) en heb van elk moment genoten. Dit genieten kon alleen volop omdat naast de prachtige omgeving Ester en Robert alles perfect hadden geregeld. Wij hoefden ons alleen maar zorgen te maken over de omwenteling en voldoende voedingsstoffen naar binnen werken. Verder verzorgden zij alles, tot een prachtig fotoalbum aan toe. Volgend jaar moeten we gewoon weer met Tour des Vacance gaan fietsen, want andere organisaties kunnen alleen maar tegenvallen.

door Wim Bijsterbosch

Tour des Alpes

5

Wij hebben een fantastische fietsweek gehad, SUPER verzorgd door twee zeer enthousiaste lieve mensen met een passie voor het wielrennen, Robert en Ester.

De accommodatie was zeer goed, mede als het eten en de verzorging onderweg.
Ik ben nog na aan het genieten en bekijk de foto’s nog regelmatig.

Het is zeker een aanrader om bij Tour de Vacance te boeken, het is een echte vacance en je wordt volledig ontzorgd, Chapeau hiervoor.

Groetjes Rein

door Rein van Erp

Tour des Alpes

5

Ik wil jullie nog bedanken voor de geweldige week die ik in de Alpen heb gehad.
Het was tot  in de puntjes geregeld.

door Peter

Tour des Alpes 2019 in Villard Reculas

5

Als deelnemer verwacht ik van een fietsorganisatie maar één ding nl. dat ik alleen maar aan fietsen hoef te denken. En Ester en Robert hebben dat dik voor elkaar. Ook dankzij natuurlijk Patty en Serge, verantwoordelijk voor de topconditie van de inwendige mens vóór en ná het fietsen. Huisvesting met het gemak van wasmachine en –droger, onderhoudstandaards, begeleiding en verzorging tijdens de ritten. Perfect!

door André

Tour des Alpes 2019

5

het weer zat af en toe niet mee. we werden voldoende gewezen op de gevaren onderweg. bovendien werden we begeleid en gevolgd i.g.v. pech/ blessure e.d. onderweg. ruim voldoende ravitaillering.
H e t was g e w e l d i g.

door Wim

Prijs:  € 679,- p.p. 
Prijs o.b.v. gedeelde 2-persoons kamer in gedeeld appartement en exclusief € 14,- éénmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie.

N.B. Boek je voor 3 personen of meer, dan krijg je voor dezelfde prijs een eigen appartement voor je groep.

Meerprijs 1-persoonskamer: € 140,- p.p.

Inbegrepen:

– 7 overnachtingen op basis van gedeelde 2-persoons slaapkamer in appartement
– dagelijks ontbijt, after-training pasta, 3-gangen diner (catering aan huis)
– 5 dagen begeleiding met volgauto inclusief bevoorrading
– toeristenbelasting à € 1,80 p.p.p.n.
– kosten eindschoonmaak
– gratis Wifi
– Bedlinnen
– Gratis Parkeren
– Gratis foto’s digitaal

Niet inbegrepen:

– Heen- en terugreis
– Drank en al het eten dat je buiten de maaltijden om wilt gebruiken.

Kom je alleen?
Dan krijg je automatisch een eigen kamer in een gedeeld appartement voor € 20,- per nacht extra.

Wil je alleen of met tweeën een eigen appartement? 
Dat kan. Stuur ons een e-mail met je wensen en je ontvangt een prijsopgave op maat.

Kom je met 3 personen of meer?
Dan krijg je automatisch voor je groep een eigen appartement. We sturen als gewenst eerst de beschrijving naar je toe.

Andere data en offerte op maat voor clubs of groepen:   informeer naar de mogelijkheden

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Villard-Reculas en Pas de la Confession

Villard ReculasVillard-Reculas is een klein authentiek bergdorp, gelegen op 1500 meter hoogte tegen de helling van de Alpe d’Huez. Op zo’n 3 kilometer afstand (met 100 hoogtemeters) ligt het dorp Huez, in bocht 6 van de Alpe d’Huez.  Een mooie route om naar de top te fietsen of om af te dalen via de welbekende haarspeldbochten naar het centrum van Le Bourg d’Oisans. In het dorpje mag geen hoogbouw geplaatst worden waardoor er overal de rustieke sfeer hangt van mooie houten chalets en prachtige uitzichten. Het dorp heeft een plein met terras en eetgelegenheid, een kruidenierswinkeltje en sportzaak, en een Office de Tourisme.  Er verblijven slechts zo’n 60 vaste inwoners van het dorp, voornamelijk in de oude dorpskern. De nieuwere chalets dienen voornamelijk als vakantieverblijven en tweede woningen.

De klim vanuit het dorp Allemont wordt dagelijks door vele renners gemaakt, met een geweldige doorsteek naar Huez over de balkonweg van de Pas de la Confession. Een pas met een onbetaalbaar uitzicht op de bochten van de Alpe d’Huez. Het verhaal gaat dat de pastoor van Villard-Reculas en de pastoor van Huez elkaar over deze pas tegemoet liepen om halverwege bij elkaar de biecht te doen. Waarschijnlijk viel er weinig te vertellen met zo’n uitzicht.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Volgeboekt