Granfondo Stelvio Santini 2021

Voorinschrijving 2021 gestart

Granfondo Stelvio Santini

De Granfondo Stelvio Santini is één van de meest beroemde granfondo’s van Italië. En zodra je hoort dat de Mortirolo en de Stelvio er in zitten, weet je waarom. Het gaat hier om de top mooiste granfondo’s in Europa. Deze granfondo ademt het Italiaanse wielrennen en de omgeving rondom startplaats Bormio lijkt gemaakt om cols te fietsen. Bormio is een sfeervol Italiaans plaatsje met een oud centrum waar volop terrasjes te vinden zijn waar je ook na het fietsen kunt genieten. Met dit arrangement ben je verzekerd van een startbewijs en uitstekend 3-sterren fietshotel in Bormio op basis van half pension.

“Hebben jullie al een hotel in Bormio? Als je hotel Alú ziet, dan hoef je niet meer verder te kijken. Dit hotel heeft alles wat je zoekt: prima kamers, heerlijk eten, goede voorzieningen en zeer vriendelijk personeel” …aldus zomaar 3 Vlaamse fietsers bovenop de Glandon.

Granfondo Stelvio Santini 151 km, 4058 hm

De “long route” van de granfondo Stelvio Santini is grofweg in te delen in 3 beklimmingen, die elkaar telkens in zwaarte overtreffen. In Bormio start het parcours met een lange afdaling van zo’n 46 km de vallei in richting de plaats Bianzone. Daar start de klim naar Teglio, 6 km met 402 hoogtemeters te overbruggen. Toch niet zomaar een opwarmertje, je moet hier echt al serieus op de pedalen en dat valt niet mee na zo’n lange afdaling. Maar maak je borst maar nat, want na zo’n 8 km afdalen is het gedaan met het plezier en begint het echte klimwerk. Je mag eerst 23 km gestaag omhoog om aan de voet van de Mortirolo te raken. Een klim van 12 kilometer. Pak op de top maar gerust even de tijd, want hoewel je 2/3 van de afstand erop hebt zitten, wacht de klapper nog aan het eind. Na de afdaling begint terug in Bormio de legendarische slotklim: de Passo del Stelvio.

Je kunt ook kiezen voor de “medium route” van 137,9 km met 3053 hm, of de “short route” van 60 km met 1950 hm.

Granfondo Stelvio Santini

Stelvio Santini Arrangement
v.a. € 386,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten
en € 70,- startbewijs (optioneel)

 • Startbewijs gegarandeerd

 • 3-sterren fietshotel in Bormio

 • Fietsenstalling met videobewaking

 • Gratis wasservice fietskleding

 • Gratis toegang tot wellness

 • STO-reisgarantie

***Hotel Alú

Het  3-sterren fietshotel Alú ligt in een rustige buurt van Bormio op loopafstand van het oude centrum. Het is ruim omgeven door enkele bijgebouwen en een grote parkeerplaats. Het hotel oogt warm en goed verzorgd, met veel naturel hout, en heeft comfortabele één- en tweepersoons kamers voorzien van 1-persoons bedden. Er is een eigen restaurant waar Italiaanse kwaliteit hoog in het vaandel staat. Met trots wordt gesproken over de chefs die volgens traditie en met lokale ingrediënten culinaire gerechten maken vol smaak. Er zijn 30 kamers, voorzien van balkon, flat screen satelliet TV, gratis Wifi, minibar, kluisje, en eigen badkamer met WC en douche. Onderin het hotel is een wellness met jacuzzi, sauna, en relax area. Tegen betaling kun je een massage aanvragen. In de tuin van hotel staan ligstoelen en kun je genieten van de zon. Het hotel is aangesloten bij het label Italian Bike Hotel en voorziet in een bewaakte stalling, gratis wasservice voor fietskleding, reparatieruimte en energierijk ontbijt speciaal gericht op fietsers.

LONG ROUTE 151.3 KM – ASCENT 4058 METERS

MEDIUM ROUTE 137.9 KM – ASCENT 3053 METERS

Arrangementsprijzen 2020


2-persoons kamer
o.b.v. half pension
1-persoons kamer
o.b.v. half pension

5-daags arrangement
4 tot 8 juni 2020

€ 379,- p.p.

€ 639,- p.p.

8-daags arrangement
4 tot 11 juni 2020

€ 629,- p.p.

€ 999,- p.p.

Startbewijs
Granfondo Stelvio Santini
7 juni 2020
(incl wielershirt en timechip)

€ 70,-

Prijzen exclusief toeristenbelasting à € 1,60 p.p.p.d. en eenmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie à € 14,-.


Inbegrepen:

 • 4 respectievelijk 7 overnachtingen in Hotel Alú
 • Energierijk ontbijt
 • Uitgebreid diner met keuze uit locale en mediterrane gerechten en buffet van bijgerechten
 • Vrij gebruik van wellness center van 16.00u tot 19.30u
 • Parkeerplaats buiten
 • Wifi
 • Gebruik ligbedden in hoteltuin
 • Gebruik afgesloten fietsenstalling met video bewaking
 • Wasservice voor fietskleding
 • Fiets wasplaats

Niet inbegrepen:

 • Éénmalige administratiekosten van €14,00 per reservering
 • Toeristenbelasting à € 1,60 p.p.p.d.
 • Heen- en terugreis


STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Om deel te nemen aan de Stelvio Santini is een medische verklaring verplicht. Hiermee verklaart een bevoegd arts dat er zich geen contra-indicaties presenteren voor deelname aan competatieve (wieler)sportactiviteiten. Het formulier voor deze verklaring ontvang je van ons per e-mail.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Boek nu