Marmotte Alpes Arrangement

2 tot 9 juli 2018

VOLGEBOEKT – VÓÓRINCHRIJVEN 2019 MOGELIJK

Ga jij dit jaar de uitdaging van La Marmotte aan? Kies dan voor een ideale voorbereidingsweek met dit complete Marmotte 2018 arrangement. Bij boeking van dit week-arrangement ben je verzekerd van een startbewijs voor La Marmotte. Verblijf in een comfortabel appartement in het authentieke Villard Reculas, geniet van het heerlijke eten en doe je voordeel met de persoonlijke bevoorrading tijdens La Marmotte! De keuze is aan jou: kies voor het Totaalpakket of de Groepsformule. Dus kom je alleen, met tweeën, of met een groep, verzeker je van een startbewijs en een fantastische sportieve week!

Het Arrangement

Keuze 1: Totaalpakket
Met het Totaalpakket boek je eenvoudig een volledig verzorgde week. Je verblijft in een luxe appartement in Villard Reculas en deelt een twee-persoons slaapkamer. Je hebt automatisch plek in het trainingsprogramma en bent van harte welkom op de briefing met routebespreking. De verzorging is vol pension: in de speciaal ingerichte eetzaal kun je dagelijks aanschuiven voor het ontbijtbuffet, pastamaaltijd in de middag, en uitgebreid 4-gangendiner. Prijs van het Totaalpakket inclusief startbewijs en bevoorradingsservice: € 765,- p.p.. Hierbij wordt per boeking eenmalig €12 gerekend voor de reisgarantie.

Keuze 2: Groepsformule
Kom je met 4 personen of meer? Dan kun je een eigen appartement boeken. Ook hierbij heb je naar het eten geen omkijken, want vol pension is inbegrepen. Natuurlijk ben je welkom op de briefing. Het trainingsprogramma is optioneel, maar een groot gemak zonder georganiseer. De prijs van de Groepsformule bestaat uit een basisprijs per persoon en een appartementsprijs per groep. De basisprijs bedraagt € 410,- p.p. voor startbewijs, bevoorradingsservice en vol pension, exclusief per boeking eenmalig €12,- voor de reisgarantie. De appartementsprijzen variëren. Mail ons of vul een boekingsaanvraag in en we stellen een passend appartement aan je voor.

Totaalpakket
of Groepsformule

  • Startbewijs gegarandeerd

  • Bevoorradingsservice

  • Route-briefing Marmotte

  • Trainingsritten met volgauto

  • Comfortabele appartementen

  • Ontbijt, after-trainingspasta, diner

Marmotte 2017

5

Voor het eerst met Tour de Vacance naar de Marmotte. Robert en Esther en hun team hebben het super voor elkaar: enthousiasme, prima verzorging onderweg, de mogelijkheid van trainingsritten onder begeleiding, fijne sfeer, heerlijke maaltijden! Esther en Robert doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken en dat lukt ze uitstekend! Superweek gehad!!

Lees meer reviews >>
door Anne Piersma

Startbewijs La Marmotte
Zodra je boeking rond is ben je verzekerd van een startbewijs. Dit geldt voor zowel het Totaalpakket als de Groepsformule. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de medische verklaring en andere administratieve zaken op tijd worden geregeld. We houden je vervolgens zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws en zijn op locatie tijdens het afhalen van de startnummers in Frankrijk. Wil je de Trophee de l’Oisans rijden? Dat kan natuurlijk. Neem hiervoor even contact met ons op.

Bevoorradingsservice Marmotte
Met deze service krijg je je persoonlijke bevoorrading tijdens de Marmotte. Zo kun je je eigen voedingsplan volgen en hoef je bovendien niet in de rij bij de officiële bevoorradingsposten. Op de dag vóór de Marmotte vul je tasjes met eigen gekozen voeding, drank, materiaal en kleding. Deze reiken wij je aan op de Glandon, de Télégraphe en de Galibier. En wat je niet meer nodig hebt geef je aan ons mee terug.

Trainingsprogramma (aanrader!)
Van dinsdag tot en met vrijdag gaan we alvast lekker wat kilometers maken in de omgeving van Oisans. Niet te veel en niet te weinig. Precies genoeg zodat jij tijdens deze week goed kunt acclimatiseren en op zaterdag in topvorm bent. De ritten worden in meerdere groepen van eigen niveau gereden, en begeleid door ervaren cyclo-rijders die de omgeving als hun broekzak kennen. Met onze eigen professioneel uitgeruste volgwagen wordt voor de nodige ondersteuning gezorgd. Tijdens elke rit is er een stop met uitgebreide bevoorrading (sportdrank, cola, repen, pannenkoeken, fruit). Je kiest zelf welke tochten je meerijdt. Zo kun je volop genieten van de omgeving en gedoseerd naar je topvorm voor zondag toewerken. Let op: bij de Groepsformule is het trainingsprogramma niet inbegrepen, maar natuurlijk wel bij te boeken.

De appartementen en maaltijden

Appartementen
De appartementen maken deel uit van twee grote chalets in de kern van Villard Reculas. Dit authentieke bergdorp ligt op 3 km afstand van bocht 16 in de beklimming Alpe d’Huez, en heeft een prachtig uitzicht op de bergtoppen en dal van Bourg d’Oisans. De appartementen zijn schoon, modern ingericht en hebben comfortabele éénpersoons bedden. Elk appartement beschikt over een goed uitgeruste keuken met oven, magnetron en vaatwasser. De comfortabele living heeft satelliet-TV, een DVD-speler en een hi-fi system, en er is gratis WIFI. In de badkamer met bad en/of douche staat ook een wasmachine en droger. Zo kun je je fietskleding eenvoudig wassen en drogen voor de volgende dag.

Villard Reculas

Vol pension 
Vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek zijn je maaltijden geregeld. Óók op de vroege ochtend van La Marmotte. Het fantastische eten staat inmiddels bekend als één van de hoogtepunten van deze week! In een speciaal ingerichte eetgelegenheid verzorgt de Belgisch-Nederlandse cateraar dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen dinerbuffet. ‘s Middags na het fietsen staat er tevens een bord koude of warme pasta voor je klaar. Het ontbijt bestaat uit vers brood, diverse soorten beleg, eieren, yoghurt, koffie&thee, melk en fruit. Het avondeten wordt vers bereid en in buffetvorm geserveerd. Natuurlijk is het menu afgestemd op de sportieve prestaties van deze week, met dagelijks soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De avond vóór de Marmotte wordt extra uitgepakt met een pastabuffet, en na ontbijt vanaf 4.30u wordt de dag van de Marmotte feestelijk afgesloten met een smakelijke barbeque.

Briefing

Om de Marmotte goed voorbereid te starten is het belangrijk dat je weet wat je te wachten staat.  In het arrangement staat op de woensdag vóór de Marmotte een briefing gepland. Hierin bespreken de fietsbegeleiders de volledige route van de Marmotte, aan de hand van een routefilm op groot scherm. Je wordt gewezen op aandachtspunten en gevaarlijke stukken in het parcours. Ook krijg je tips over voeding en vochtinname vóór en tijdens het fietsen en over wat mee te nemen aan kleding en materiaal. Handig om te weten want je tasjes voor de bevoorrading moeten dan nog gevuld worden.

Parcours Marmotte Alpen

Marmotte 2017

5

Ook dit jaar werd het weer bevestigd: als je alles uit La Marmotte wilt halen, dan ga je met Tour de Vacance mee. Niet alleen word je perfect ontzorgd tijdens de granfondo zelf, je kunt je ook optimaal voorbereiden in de voorafgaande week. Met begeleide trainingsritten inclusief fourage en wel vier (!) uitstekende maaltijden per dag. En je zult het zien, die maaltijden gaan erin. Je kunt je een week lang helemaal focussen op het fietsen, samen met gelijkgestemden. Drie keer raden waar de gesprekken die week over gaan :). Robert, Esther en de begeleiders zijn al even gek van fietsen. Geen moeite is ze te veel om je te helpen met adviezen en zelfs technische ondersteuning. Al met al voelt het als een grote familie. Ik heb niets dan lof voor deze organisatie met het fietshart op de juiste plaats!

 

door Janneke Scheepers (Zijwielrent.nl)

Marmotte Granfondo Alpes Arrangement 2017

5

Hallo Robert en Esther,

Omdat ik jullie na de Marmotte niet meer heb kunnen bedanken wil ik het graag op deze manier nog even doen.

Onwijs bedankt voor de afgelopen week! Ik heb enorm genoten en ik ben niets te kort gekomen! TOP! Dit doen jullie echt heel erg goed!

Mede door jullie ( en het laatste colaatje op de Alpe d’huez 🙂 ) heb ik mijn doelstelling kunnen behalen!  Waar kan ik de foto’s vinden die jullie de afgelopen week hebben gemaakt?

Wie weet tot ziens!
Groetjes, Elco!

door Elco van den Berk

Marmotte 2017

5

Super organisatie en zeer lekker en gevarieerd eten. Alles piekfijn in orde !

door Koen Bloeyaert

Marmotte 2017

5

Wat heb ik genoten van de prachtige omgeving, het leuke trainingsprogramma, de geweldige sfeer, prima accommodatie en het gezellige team van Tour de Vacance. Een aanrader voor iedereen die een fietsuitdaging zoekt. Prima prijs kwaliteit verhouding.

door Monique

Vier vrienden in La Marmotte 2017

5

Wij zijn vier vrienden met een druk bestaan. Naast een gezin en niet bepaald en negen-tot-vijf-job, lukt het een keer of drie per week lekker hard te koersen en even wat stoom af te blazen. Om bij je thuisfront dan nog voor elkaar te krijgen een week in de Alpen te gaan wielrennen, da’s op zich al bijzonder. Maar als je vervolgens in het gespreide bedje van Tour de Vacance terecht komt, is het geluk compleet.

Vanaf het eerste begin bij de aanmelding in oktober, valt de behulpzaamheid op van Robert en Ester. Geen vraag is te veel. De reacties altijd even prompt als to-the-point. In de maanden tot aan de officiële deelnamebevestiging vanuit de Marmotte-organisatie, loodsen zij je vlot door de noodzakelijke papierwinkel. Ondertussen bouwt de spanning zich op en neemt de trainingsinspanning toe; waarbij hun e-mails met tips, schema’s en voedingsadviezen goed van pas komen.

Voor ons begint op maandag 26 juni de (voor)pret pas echt als we met de auto via bocht 6 van de l’Alpe D’Huez in Villard Reculas aankomen. De inschrijftafel staat buiten in het zonnetje en Robert en Ester vangen ons op. Vanaf dat moment worden we in een doorlopend programma gestort van top-ontbijtjes, trainingsritten, pasta-buffetten en koolhydraten-diners. Geen tijd om je te vervelen. Aanhet eind va de dag de benen fors op de proef gesteld? Geen probleem: Brenda masseert ze vakkundig in topconditie voor wat er komen gaat.

Zondag 2 juli is het zover; La Marmotte start om 7.50 uur. We kunnen licht bepakt fietsen want op elke col wachten Robert, Ester en collega’s ons op. Zodra je bovenkomt wordt je ‘besprongen’ door een van hen. Bidons worden gevuld, repen in je shirt gepropt en wat je verder nodig hebt uit een tasje dat speciaal voor je klaar is gezet. Met een flinke duw in de rug vlieg je over de top en daal je af richting het volgende hoogtepunt.

Fietsen moet je uiteraard zelf doen, maar door de support van Tour de Vacance verliep onze tocht vanaf de start tot aan de finish op rolletjes. Voor mij kreeg La Marmotte daardoor een fraai gouden randje.

door Norbert Jeronimus

Marmotte 2017

5

Voor het eerst met Tour de Vacance naar de Marmotte. Robert en Esther en hun team hebben het super voor elkaar: enthousiasme, prima verzorging onderweg, de mogelijkheid van trainingsritten onder begeleiding, fijne sfeer, heerlijke maaltijden! Esther en Robert doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken en dat lukt ze uitstekend! Superweek gehad!!

Lees meer reviews >>
door Anne Piersma

Marmotte Cyclo Arrangement 2017

5

Met deze organisatie de Marmotte cyclo gereden. Goed gedoseerde trainingen voorafgaand de Marmotte en prima verzorging tijdens de Marmotte. Goede prijs-kwaliteitsverhouding van het arrangement en enthousiaste begeleiders. Vol pension, goed verzorgd en heerlijk avondeten met complimenten aan de koks en de bediening.

door Reinoud Bouwer

Marmotte 2017

5

Robert and Ester organized an excellent tour and hosted the riders superbly. The food was excellent and in abundance. They go out of their way to accommodate everyone. I highly recommend Tour de Vacance.

door Craig Moir

Marmotte Granfondo 2017 Trip

5

Fantastic trip! Well organised and would definitely recommend Tour de Vacance!

door Salvatore Bertolino

Marmotte Granfondo week 2017

5

Via deze weg wil ik jullie nog bedanken voor de goede organisatie de vorige week. De accommodatie, catering en begeleiding tijdens trainingtochten en de Marmotte waren zeer ok waardoor wij een goede prestatie konden neerzetten, ieder op zijn niveau.

Bedankt en misschien tot een volgende keer,

Zdenek De Vriese.

door Zdenek De Vriese

Lees hier alle reviews over de Marmotte Alpen

Het trainingsprogramma:Marmotte Fietsbegeleiders
Vanaf dinsdag gaan we alvast lekker wat kilometers maken in de omgeving van Oisans. Niet te veel en niet te weinig. Precies genoeg zodat jij tijdens deze week goed kunt acclimatiseren en op zaterdag in topvorm bent. Er wordt gereden in verschillende groepen, afgestemd op verschillende niveau’s. De ritten zijn met zorg uitgekozen zodat je direct de mooiste routes in de omgeving rijdt. Ze worden begeleid door ervaren cyclo-rijders die de omgeving als hun broekzak kennen. Met onze eigen professioneel uitgeruste volgwagen wordt voor de nodige ondersteuning gezorgd. Bij elke rit wordt een bevoorradingsstop gehouden om de reserves op peil te houden met wafels, pannenkoeken, cake, fruit, repen, cola, sportdrank, dus volop koolhydraten en  Franse lekkernijen. Je kiest zelf welke tochten je meerijdt. Zo kun je volop genieten van de prachtige omgeving en gedoseerd naar je topvorm voor zondag 2 juli toewerken.

De routes

dinsdag Col d’Ornon + Alpe d’Huez (tot bocht 6) 55 km ca. 1400 hoogtemeters
woensdag Col du Glandon 80 km ca. 1600 hoogtemeters
donderdag balkonroute via Auris en Bourg d’Oisans 70 km ca. 1400 hoogtemeters
vrijdag Venosc 50 km ca. 350 hoogtemeters
zaterdag Rustdag
zondag La Marmotte

NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

TOTAALPAKKET

Prijs Totaalpakket:                         765,- p.p. 

Inbegrepen:

Marmotte-inschrijving  + bevoorradingsservice à 155,- p.p.
gedeelde slaapkamer in gedeeld appartement incl. toerisenbelasting à 255,- p.p.
vol pension à 255,- p.p.
trainingsprogramma à 100,- p.p.

– Meerprijs één-persoonskamer à 150,- p.p. (kleinere slaapkamer met stapelbed in gedeeld appartement. Slechts enkele beschikbaar)

– Exclusief éénmalige kosten reisgarantie van €12,00 per reservering

N.B.:

– Bij vol pension is geen drank inbegrepen. In de eetruimte zijn drankjes verkrijgbaar tegen een kleine prijs.

– Wil je naast de Marmotte ook ritten van de Trophee de l’Oisans rijden? Dat kan natuurlijk. Het is ook mogelijk om eerder aan te komen. Mail ons voor de inschrijving en prijs.

STO-reisgarantie

Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Een garantiefonds is verplicht voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

GROEPSFORMULE

Bij de groepsformule is de totaalprijs opgebouwd uit de basisprijs per persoon plús de appartementsprijs per groep. De groepsformule is er voor groepen van 4 personen of meer.

Basisprijs:                                           € 410,- p.p. 

inbegrepen:

Marmotte-inschrijving + bevoorradingsservice à 155,- p.p.
vol pension à 255,- p.p
 

– Exclusief éénmalige kosten reisgarantie van €12,00 per reservering

N.B.:

– Bij vol pension is geen drank inbegrepen. In de eetruimte zijn drankjes verkrijgbaar tegen een kleine prijs.

– Wil je naast de Marmotte ook ritten van de Trophee de l’Oisans rijden? Dat kan natuurlijk. Wij regelen ook dat je een dag eerder kunt aankomen. Mail ons voor de inschrijving en prijs.

Appartementsprijs:                      op aanvraag

Wij bieden appartementen die variëren in grootte, aantal bedden en inrichting.  Mail ons of vul een boekingsaanvraag in en je ontvangt een voorstel voor een passend appartement en bijbehorende prijs. De toeristenbelasting van € 0,60 p.p.p.n. wordt in de prijsopgave meegenomen. Pas nadat je akkoord bent met het voorstel is je boeking definitief.

Borg: bij aankomst dient per appartement een borg betaald te worden van € 500,-.

Tip: boek het trainingsprogramma bij

– direct, zonder uitzoekwerk de mooiste routes rijden;

– begeleiding door ervaren renners, die je uitdagen om soms een tandje bij te schakelen of juist zullen temperen;

– precies voldoende training zodat jij goed acclimatiseert en op zaterdag in topvorm bent;

– meerdere groepen, ingedeeld naar niveau;

– samen trainen en ervaringen delen, met  uitgebreide bevoorrading op mooie plekken

Prijs: Trainingsprogramma à 100,- p.p.

STO-reisgarantie

Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Een garantiefonds is verplicht voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

Centraal in Villard Reculas ligt het dorpshuis, deze week omgedoopt tot Place des Marmottes. In de speciaal ingerichte eetgelegenheid worden de maaltijden verzorgd door onze Belgisch- Nederlandse cateraar,  in de omgeving bekend om zijn verse producten. De kok bereidt de maaltijden in professionele keuken en serveert deze in buffetvorm. Bij mooi weer kan ook gebruik gemaakt worden van de tuin met geweldig uitzicht over het dal.

De volgende maaltijden zijn inbegrepen:

maandag-aankomst 4-gangen diner
dinsdag ontbijt             – pasta        – 4-gangen diner
woensdag ontbijt            – pasta        – 4-gangen diner
donderdag ontbijt            – pasta        – 4-gangen diner
vrijdag ontbijt             – pasta        – 4-gangen diner
zaterdag ontbijt             –                 – vervroegd koolhydratendiner met pasta en wafels
Marmotte-zondag ontbijt             –                 – barbeque
maandag ontbijtpakket voor in de auto

N.B. Heb je een voedselallergie? Geef dit s.v.p. bij je boeking door.

Villard-Reculas en Pas de la Confession

Villard ReculasVillard-Reculas is een klein authentiek bergdorp, gelegen op 1500 meter hoogte tegen de helling van de Alpe d’Huez. Op zo’n 3 kilometer afstand (met 100 hoogtemeters) ligt het dorp Huez, in bocht 6 van de Alpe d’Huez.  Een mooie route om naar de top te fietsen of om af te dalen via de welbekende haarspeldbochten naar het centrum van Le Bourg d’Oisans. In het dorpje mag geen hoogbouw geplaatst worden waardoor er overal de rustieke sfeer hangt van mooie houten chalets en prachtige uitzichten. Het dorp heeft een plein met terras en eetgelegenheid, een kruidenierswinkeltje en sportzaak, en een Office de Tourisme.  Er verblijven slechts zo’n 60 vaste inwoners van het dorp, voornamelijk in de oude dorpskern. De nieuwere chalets dienen voornamelijk als vakantieverblijven en tweede woningen.

De klim vanuit het dorp Allemont wordt dagelijks door vele renners gemaakt, met een geweldige doorsteek naar Huez over de balkonweg van de Pas de la Confession. Een pas met een onbetaalbaar uitzicht op de bochten van de Alpe d’Huez. Het verhaal gaat dat de pastoor van Villard-Reculas en de pastoor van Huez elkaar over deze pas tegemoet liepen om halverwege bij elkaar de biecht te doen. Waarschijnlijk viel er weinig te vertellen met zo’n uitzicht..


Dit arrangement heeft STO-reisgarantie. Je geld staat veilig totdat het arrangement is afgelopen.

Vragen of offerte op maat?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.
E-mail: Robert@tourdevacance.com (wij antwoorden snel)
Tel: +31 (0) 6 394 00 681