Marmotte Pyreneeën Arrangement

20 tot 27 augustus 2018 (nog 2 plaatsen)

Op zoek naar de ultieme uitdaging voor 2018? Met een afstand van 163 km en 5600 hoogtemeters is een nieuw monster gecreëerd: de Marmotte Granfondo Pyrénées. Een gloednieuwe cyclo met pas twee edities achter de rug, en een nu al berucht parcours vanwege het enorme aantal hoogtemeters en de legendarische Aspin en Tourmalet. Deze laatste mag je maarliefst van twee kanten beklimmen. Met tot slot de finish bovenop de vijfde (!) col Luz Ardiden maakt deze cyclo tot een ware kraker die al bij menig wielrenner op het verlanglijstje staat. De start vindt om het jaar wisselend plaats in Argelès Gazost of Luz Saint Sauveur. Dit jaar is het toeristische stadje Argelès Gazost aan de beurt, waar je ook verblijft in het gezellige hotel met speciale fietsfaciliteiten. Dus een ideale uitvalsbasis voor een prachtige wielervakantie. Met dit arrangement kies je voor een volledig georganiseerde week inclusief startbewijs, trainingsritten, bevoorradingsservice en hotel op basis van vol pension.

Marmotte Pyrénées 2017

5

Een TDV-fietsreis is TOP. Dat heeft alles te maken met Robert & Ester die perfect aanvoelen wat een cyclist wil: bike-eat-sleep-repeat. Alles is tot in de puntjes verzorgd: van de voorbereidende info, over de bevoorradingen, tot de gemeende interesse in ieders prestatie(s). Het enige wat je zelf moet doen, is trappen. En laat dat nu net zijn waarom je deelneemt aan een fietsweek. Een TOP-fietsweek, bedankt Robert & Ester!

Lees meer reviews >>
door Jo VdB

Marmotte Pyreneeën 163 km, 5600 hm

De Marmotte Pyreneeën overtreft met 5600 hoogtemeters de stoutste verwachtingen. Het is veelzeggend dat organisator Sportcommunication niet minder dan vier bevoorradingsposten plaatst met nog twee extra waterpunten. Het wordt een gevreesde tocht. Maar wie dit aankan zal genieten van een adembenemend parcours en onderdeel uitmaken van zijn rijke wielerhistorie. De start vindt op zondagochtend 26 augustus plaats in Argelès-Gazost.

Na een relatief rustig eerste stuk van 20 km krijg je meteen de hoogste col van de Pyreneeën voor je kiezen: de Tourmalet. Een klim van 19 kilometer met 1400 hoogtemeters die gevreesd wordt vanwege de lange steile stukken van zo’n 10%. Geen andere col is in de Tour de France zovaak beklommen en zoveel vervloekt als de Tourmalet. Op de top staat een beeld van de eerste renner die in 1910 de Tour de top bereikte, Octave Lapize. Hij noemde de tour-organisatie ‘moordenaars’ vanwege deze onmenselijke col. Na deze vuurdoop vervolgt de route richting Hourquette d’Ancizan, waarna vanuit Arreau de Col d’Aspin op je wacht. Ruim 12 kilometer lang met een steilste stuk van bijna 11%. De Col d’Aspin is opnieuw een klassieker uit de Tour de France en legendarisch vanwege wielrenner Eugene Christophe. Deze brak in 1913 tijdens de afdaling zijn voorvork en was verplicht deze zelf te repareren. Hij heeft 13 km te voet afgelegd om bij een smit in Sainte-Marie-de-Campan zelf zijn vork te herstellen. Hij werd 7e in het eindklassement. Vanuit Sainte-Marie-de-Campan mag je voor een tweede keer de Tourmalet op. Een klim om je compleet op stuk te bijten want deze 4e col in het parcours is de zwaarste. Zodra je dit redt, verdien je na de afdaling de titel “Marmotton”. Maar de echte finish ligt op de top van de Luz Ardiden, een klim van 13 km met bijna 1000 hoogtemeters.

Totaalpakket
v.a. € 745,- p.p.

excl. € 12,- boekingskosten

Boek nu
 • Startbewijs gegarandeerd

 • Bevoorradingsservice

 • Route-briefing Marmotte

 • Trainingsritten met volgauto

 • Hotel dichtbij start

 • Ontbijt, after-trainingspasta, diner

Het Arrangement

Startbewijs: zodra je boeking rond is ben je verzekerd van een startbewijs.  Samen met jou zorgen wij ervoor dat de medische verklaring en andere administratieve zaken op tijd worden geregeld. We houden je vervolgens zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws en zijn op locatie tijdens het afhalen van de startnummers in Frankrijk.

Bevoorradingsservice: op de dag van de Marmotte staan we op 3 punten langs de route met jouw persoonlijke bevoorrading. Op de dag vóór de Marmotte krijg je hiervoor tasjes om te vullen met eigen gekozen voeding, drank, materiaal en kleding. Zo kun je fietsen met dezelfde voeding als waarmee je getraind hebt, en wat je onderweg niet meer nodig hebt geef je aan ons mee terug.

Trainingsprogramma: in de week voorafgaand aan de Marmotte kun je van dinsdag tot en met vrijdag deelnemen aan begeleide trainingsritten. Mooie routes in verschillende groepen om op een ontspannen manier toe te werken naar je eigen topprestatie. Natuurlijk in zwaarte afgestemd en begeleid door ervaren cyclorijders en professioneel uitgeruste volgauto. Onderweg wordt gestopt voor een uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Briefing: halverwege de week kun je een briefing bijwonen waarin enkele ervaren cyclorijders de route doornemen. Je wordt voorzien van praktische informatie en tips over voeding en drank.

Hotelkamer met vol pension: de uitvalsbasis voor deze hele week is een gezellig fietshotel midden in Argelès-Gazost. Ontbijt, after-trainings pasta en 3-gangen menu zijn inbegrepen.

Het hotel

Je verblijft 7 nachten in een gezellig fietshotel in Argelès Gazost op basis van vol pension. Het 2-sterren hotel scoort goed op persoonlijke service en heeft al menig prof-ploeg te logeren gehad. Zo is er een afgesloten fietsenstalling onder video-surveillance. Elke ochtend staat een ontbijt klaar met vers brood, yoghurt, muesli, diverse soorten beleg, eieren, vers fruit en koffie/thee. In de middag na het fietsen kun je extra koolhydraten stapelen door aan te schuiven voor de after-trainings pasta op het terras. Het 3-gangen diner bestaat uit een voorgerecht, een voedzame dagschotel (plat du jour), en dessert. De 1- of 2-persoons kamers zijn degelijk, netjes en schoon en voorzien van goede bedden, eigen douche en toilet, sateliet-TV, airconditioning en gratis Wifi. Het hotel ligt tegenover een park en op loopafstand van het winkelcentrum. Argelès Gazost is een gezellig stadje in de Hautes-Pyrénées op 13 km van Lourdes. Het staat bekend om de warmwaterbronnen en de natuurlijke spa’s en trekt vele toeristen naar de wellness.

Hoogteprofiel Marmotte Granfondo Pyrenees

Marmotte Pyrénées 2017

5

Een TDV-fietsreis is TOP. Dat heeft alles te maken met Robert & Ester die perfect aanvoelen wat een cyclist wil: bike-eat-sleep-repeat. Alles is tot in de puntjes verzorgd: van de voorbereidende info, over de bevoorradingen, tot de gemeende interesse in ieders prestatie(s). Het enige wat je zelf moet doen, is trappen. En laat dat nu net zijn waarom je deelneemt aan een fietsweek. Een TOP-fietsweek, bedankt Robert & Ester!

door Jo VdB

Marmotte Pyrenees 2017

5

Alsof je bij spap en smam thuiskomt. Dat gevoel geven Ester en Robert je. Ze zijn ‘er’ zonder ‘aanwezig’ te zijn. Geen gillende bonte avonden, maar lunchtafels langs de kant van de weg met fietsingrediënten in overvloed. Geen lange motivatie gesprekken, maar een simpel: ‘ik denk dat je het haalt’. Goed verzorgde en uitdagende trainingsritjes met oog voor de omgeving. Juiste opbouw van de fietsweek naar de climax toe. En op de dag zelf een uitstekende ondersteuning. Het idee om als fietser je eigen tas samen te kunnen stellen met eigen voedsel en of schone kleding voor op verschillende (extra) ravitailleringspunten is uniek en maakt dit arrangement meer dan compleet. Of zoals ze zelf zeggen: ‘je hoeft alleen je fiets mee te nemen en te denken aan fietsen’. En dat is echt zo! Bedankt Ester en Robert (en begeleiding) voor een waanzinnig eerste kennismaking in het hooggebergte.

door Ephraim de Rooij

Marmotte pyreneeënversie 2017

5

Wij hebben met veel plezier deelgenomen aan de pyreneeënversie van de Marmotte dit jaar. Door de uitstekende verzorging van Tour de Vacance en het enthousiasme van de begeleiders en de andere deelnemers, hebben we onszelf overtroffen en allebei een zilveren medaille gehaald. Robert en Esther bedankt voor de fijne week en de bijzondere ervaring. We komen zeker nog een keer terug.

door Tijmen en Marit

Marmotte Pyreneeën – 2017

5

Dank aan alle medewerkers van TDV voor de fantastische en professionele begeleiding tijdens de week voorafgaand aan en op de dag van de M-rit.
Alleen maar woorden van lof!

door Marijke en Yves

Marmotte Pyreneeën 2017

5

Dit was de eerste keer dat ik in de bergen een toertocht ging rijden. Gelijk een hele zware, wellicht onderschatting van de te verrichten inspanning ?
Maar de reis was voor mij perfect, de trainingsritten waren dusdanig dat er een opbouw in zat en dat ik op de grote dag zelf de tocht uit kon rijden in een tijd die ik niet voor mogelijk had gehouden.
De groep was zeer gevarieerd, er waren van elk niveau een aantal mensen waardoor er leuke groepen ontstonden om mee te trainen. Het hotel waar we zaten was volledig afgestemd op fietsers.
Ik kan dan ook niet anders zeggen dat ik deze reis zo weer zou boeken.
Ester en Robert bedankt.
En natuurlijk Janneke voor de begeleiding tijdens de trainingsritten.

door Mark

Marmotte Pyrenees – 2017

5

Ester en Robert, wat hebben jullie er een fantastische week van gemaakt. Voor mij was dit de eerste keer dat ik via Tour de Vacance een week ben gaan fietsen en ik kan dat iedereen aanraden!

door Patrick

Marmotte Pyrénées

5

Wat een leuke week heb ik gehad met als afsluiting de Marmotte.
Hierbij sprong de tasjesservice er absoluut boven uit. De verzorging was echt top.
Ik kan Tour de Vacance absoluut aanbevelen.

door Teunis

Het Fietsprogramma
Van dinsdag tot en met vrijdag gaan we alvast lekker wat kilometers maken in de prachtige omgeving van de Hautes Pyrénées. Niet te veel en niet te weinig. Precies genoeg zodat jij tijdens deze week goed kunt acclimatiseren en op zondag in topvorm bent. De ritten zijn zo uitgekozen zodat je direct de mooiste routes in de omgeving rijdt. Ze worden begeleid door ervaren cyclo-rijders die de omgeving goed kennen en weten wat het betekent om aan het eind van deze week een monstertocht te moeten rijden. Met onze eigen professioneel uitgeruste volgwagen wordt voor de nodige ondersteuning gezorgd. Zo kun je onderweg je jasje kwijt of je bidons aanvullen. Bij elke rit wordt een gezellige bevoorradingsstop gehouden met volop lekkere koolhydraten zoals pannenkoeken, wafels, repen maar natuurlijk ook sportdrank, vers fruit, cola en winegums. Je kiest zelf welke tochten je meerijdt. Zo kun je volop genieten en gedoseerd naar je topvorm voor zondag 28 augustus toewerken.

dinsdag Col de Tentes (& Hautacam voor liefhebbers) 96 km, 2000 hm
woensdag Col du Tourmalet &  Luz Ardiden 100 km, 2800 hm
donderdag Col d’Aubisque  60 km, 1600 hm
vrijdag Cauterets 35km, 600 hm

NB Het programma is nog onder voorbehoud.

Fietsomgeving
pyreneeenfietsersVan Lourdes tot de Pic de Midi, van de Pont d’Espagne tot de hoogste waterval van Europa, de hoge Pyreneeën biedt een hoeveelheid aan natuurschoon om je hart aan op te halen. Het ruige en afwisselende landschap is al jaren in trek bij wielrenners voor het rijden van bijzonder mooie tochten. Maar ook de minder getrainde wielrenner kan hier goed uit de voeten en passende routes rijden. Argelès-Gazost is een door fietsers vaak gekozen uitvalsbasis. Vele cols, beroemd en minder beroemd liggen binnen handbereik: Col d’Aspelles (op 15km), Hautacam (18km), Col d’ Aubisque (30km), Col du Tourmalet (36km), Luz Ardiden (33 km) en col d’Aspin (60km). Het microklimaat van de valleien zorgt bovendien met grote kans voor heerlijk fietsweer. De wegen zijn goed en voorzien van de bekende kilometerpaaltjes met stijgingspercentage.

Wist je dat het naar de Pyreneeën maar dik 2 uur langer rijden is dan naar de Alpe d’Huez?

De Pyreneeën
De beroemde cols van de Pyreneeën worden  niet alleen door de Tour de France aangedaan, ook de Vuelta doorkruiste in 2016 de Franse Pyreneeën met onder andere een etappe-finish op de Aubisque. De Pyreneeën zijn echter ook populair bij de gewone vakantieganger. In de bergketen van 430 km, op de grens van Frankrijk en Spanje en dwars over Andorra, is een overvloed aan natuur en cultuur te vinden. We hebben enkele trekpleisters voor je verzameld.

De Cirque de Gavarnie huisvest de hoogste waterval van Europa en staat op Unesco Wereld Erfgoedlijst. 50 miljoen jaar geleden werd als gevolg van gletchererosie een reeks aan canyons gevormd met maarliefst 16 toppen van boven de 3000 meter. De Grand Cascade, de hoogste waterval, heeft een val van 432 meter. Het aanzicht is lang onontdekt gebleven, maar wordt nu als uniek in de wereld omschreven.

De Pont d’Espagne is een Nationaal Park met wonderschone bossen, watervallen, meren en rotspartijen. Het is het meest bezochte natuurgebied van de Pyreneeën en dankt zijn naam aan de oude weg naar Spanje die met ezels werd afgelegd. Wandelend of hikend kom je op unieke en beschermde plaatsen en kun je bijzondere vogels, paarden en marmotten ontdekken. Overigens kun je vanaf Pierrefitte Nestalas de Pont d’Espagne ook met de fiets beklimmen. Een klim van zo’n 18 km met 995 hoogtemeters.

Lourdes

Het wereldberoemde en mysterieuze Lourdes trekt jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers. Sinds in 1858 een jong meisje in een grot maarliefst 18 Maria-verschijningen zag, is deze plaats uitgegroeid tot een populair bedevaartsoort. Mensen uit heel de wereld komen in grote getalen aan om te aanbidden en in de hoop dat het heilige bronwater hen geneest. Een unieke omgeving waar geloof en commercie hand en hand gaan.


De Pic du Midi op 2877 meter ligt even ten noorden van de Tourmalet en biedt een uniek en adembenemend uitzicht. De top is wandelend of per kabelbaan te bereiken. Boven vind je het hoogstgelegen museum, verbonden aan het onderzoekscentrum dat het heelal bestudeerd. Waaghalsen kunnen met hun mountainbike in de kabelbaan omhoog en een downhill-parcours afleggen.

Datum:
Maandag 20 augustus tot maandag 27 augustus 2018

Arrangementsprijs:

€ 745,- p.p.  op basis van gedeelde 2- of 3-persoons kamer
€ 915,- p.p. op basis van éénpersoons kamer (slechts enkelen beschikbaar)

Exclusief éénmalige administratiekosten van €12,00 per reservering

Inbegrepen:

 • Startbewijs Marmotte Pyreneeën
 • Bevoorradingsservice tijdens Marmotte Pyreneeën
 • Bemiddeling met organisatie en hulp met medische verklaring
 • 7 hotelovernachtingen op basis van vol pension (ontbijt, after-trainingspasta, 3-gangen diner)
 • 4 trainingsritten inclusief begeleiding met volgauto en bevoorrading onderweg
 • Briefing
 • Toeristenbelasting à € 0,89 p.p.p.n.
 • Gratis Wifi
 • Bedlinnen
 • Gratis parkeren bij hotel

Niet inbegrepen:
– éénmalige kosten reisgarantie van €12,00 per reservering
– bij vol pension is geen drank inbegrepen, drankjes dien je ter plaatse te betalen
– heen- en terugreis

Extra dagen bijboeken?
Dat kan. Vermeldt dit bij de opmerkingen in het boekingsformulier.De prijs bedraagt € 67,50 per persoon per nacht o.b.v. een gedeelde twee-of drie-persoons kamer met half pension, exclusief toeristenbelasting à € 0,89 p.p.p.n..

STO-reisgarantie
Deze reis valt onder STO-reisgarantie, een garantiefonds voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.


Dit arrangement heeft STO-reisgarantie. Je geld staat veilig totdat het arrangement is afgelopen.
Boek je plek >

Vragen of offerte op maat?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.
E-mail: Robert@tourdevacance.com (wij antwoorden snel)
Tel: +31 (0) 6 394 00 681