Marmotte Valais Arrangement

2-9 augustus of 4-9 augustus 2020

We wisten dat de Marmotte-organisatie ambitieus is. Maar dat er een nieuwe Marmotte in Zwitserland gelanceerd zou worden had niemand verwacht. Wat een indrukwekkende Granfondo en wat een geweldige datum. Op 8 augustus 2020 vindt alweer de derde editie plaats. Voor velen midden in de zomervakantie, een prachtige bestemming tussen de ski-stations in Zwitserland. Met 140 kilometer en 4700 hoogtemeters liegt de zwaarte er niet om. De Marmotte Valais is meteen een geduchte concurrent van de Marmotte Alpes en Marmotte Pyrenées. En natuurlijk een fantastische 3e Marmotte in de rij om een hatrick te scoren. Met dit 6- of 8-daags arrangement is alles in één keer voor je geregeld: inschrijving, hotel in Crans Montana, maaltijden, trainingsprogramma, briefing en bevoorradingsservice onderweg. Kortom, alle ingrediënten om optimaal te genieten en deel te nemen aan deze prachtige uitdaging.

Tour des stations Zwitserland

5

Bedankt Robert en Esther.
Dit was een topvakantie voor een liefhebber van het fietsen zoals ik. Heel goede organisatie, kortom een echte aanrader.
Mvg,
John

Lees meer reviews >>
door Verfaillie John

Om de beste keuze te maken, niet alleen qua locatie en kwaliteit maar ook qua prijs, zijn wij nog vóór de lancering van de nieuwe Marmotte Valais en Tour des Alpes naar Zwitserland afgereisd. Na bezoek aan zo’n 15 hotels op 4 locaties verwachten wij je met dit arrangement de beste keuze in Valais te bieden.

Marmotte Valais route 140 km, 4700 hm

Deze Marmotte speelt zich af in het prachtige decors van de Zwitserse Rhône-vallei, midden in Wallis oftewel Valais. En dat is niet voor niets, want dit gebied met meer wielerhistorie dan je denkt, is een openbaring voor veel renners. Hooggebergte en alpenweides maken een unieke combinatie met brede vlaktes vol wijngaarden, alsof twee klimaten bij elkaar komen. Het is veelzeggend dat er een supergranfondo aangekoppeld is onder de naam Tour des Stations. De start van de Marmotte Valais vindt plaats in Crans Montana, waar Laurent Fignon in 1984 een Tour-etappe op zijn naam zette en Bauke Mollema in 2013 een ritzege in de Ronde van Zwitserland. Vervolgens slingert het parcours zich langs de berghellingen, door bossen en vele dorpen in een grote ronde om de vallei. Telkens van ski-station tot ski-station. Absolute kraker is de slotklim naar Col de la Croix-de-Cœur op 2145m. Op de top mag je je praktisch Marmotte noemen, want met de finishplaats Verbier in het zicht hoef je alleen nog maar een stuk af te dalen.

Tour des Stations route 220 km, 7400 hm

Op dezelfde dag als de Marmotte Valais wordt de monstertocht Tour des Stations verreden. De Tour des Stations start in Martigny om half 6 ‘s ochtends. Een parcours voor de die-hards dat na 83 kilometer in Crans Montana overgaat in de Marmotte-route. Twee vliegen in één klap dus. Het arrangement is ook met startbewijs voor de Tour des Stations te boeken.

Marmotte Valais
Tour des Stations Arrangement

v.a. € 689,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten

Binnenkort boekbaar
 • Startbewijs gegarandeerd

 • 6- of 8-daags arrangement

 • Bevoorradingsservice + briefing

 • Trainingsritten met volgauto

 • Fietshotel op basis van half pension

Het arrangement

Startbewijs Marmotte Valais of Tour des Stations: je kunt kiezen tussen deelname aan de Marmotte Valais of Tour des Stations. De prijzen van de startbewijzen verschillen en zijn daarom apart vermeld. Boeken kan ook zonder startbewijs. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de administratieve zaken op tijd worden geregeld. Je wordt vervolgens zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en wij zijn ter plaatse bij het afhalen van de startbewijzen.

Bevoorradingsservice: op de dag van de Marmotte en Tour des Stations staan we op 2 punten langs de route met jouw persoonlijke bevoorrading. Je krijgt hiervoor ter plaatse tasjes om te vullen met eigen gekozen voeding, drank, materiaal en kleding. Zo kun je fietsen met dezelfde voeding als waarmee je getraind hebt, en wat je onderweg niet meer nodig hebt geef je aan ons mee terug. uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Trainingsritten: in de week voorafgaand gaan we alvast lekker wat kilometers maken in Valais. Mooie routes om de omgeving en het parcours te verkennen, en toe te werken naar je topprestatie op zaterdag. Natuurlijk in zwaarte afgestemd en begeleid met professioneel uitgeruste volgauto. Je kiest zelf welke route(s) je meerijdt. Onderweg wordt gestopt voor een uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Briefing: in het hotel kun je een briefing bijwonen waarin we samen de route doornemen van zowel de Marmotte Valais als de Tour des Stations. Je wordt voorzien van praktische informatie en tips over voeding en drank. Ook worden de tasjes uitgereikt en toegelicht waar we staan met de persoonlijke bevoorradingsservice.

Hotel o.b.v. half pension: de uitvalsbasis voor deze hele week is een 3-sterren hotel met uniek uitzicht en goede fietsfaciliteiten, vlakbij de start in Crans Montana. Ontbijt en 3-gangen menu zijn inbegrepen.

Het hotel

Je verblijft 5 of 7 nachten in een comfortabel hotel op basis van half pension op slechts 1,7 km van de start van de Marmotte Valais. Het hotel is ruim opgezet, heeft een warme sfeer en is rustig gelegen aan de rand van Crans Montana. Je kunt kiezen uit een kamer op de noordkant, of op de zuidkant waar je een eigen balkon hebt met spectaculair uitzicht. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche of bad, een TV en gratis Wifi. Onderin het hotel is een afgesloten fietskelder en buiten is een was- en sleutelplaats. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Het 3-gangen diner met dagschotel wordt aan tafel geserveerd. Er is een lounge, bar en groot buiten terras. Je kunt onbeperkt gebruik maken van de fitness en tegen betaling ook van de Spa.

Marmotte Granfondo Valais 140 km met 4700 hm:

Hoogteprofiel Marmotte Valais

Tour des Stations Ultrafondo 220 km met 7400 hm:

Hoogteprofiel Tour des Stations Zwitserland

Marmotte Valais 2019

5

Dit jaar mijn 1e Marmotte gereden. Ester en Robert van Tour de Vacance hebben deze week voor een blijvend mooie herinnering gezorgd. De organisatie met de oefenritten was zeer goed geregeld, er waren kundige (en ook gezellige) fietsbegeleiders aanwezig voor de verschillende groepen. Daarbij was de verzorging tijdens de ritten en de Marmotte uitstekend geregeld. Het hotel La Foret lag op een schitterende locatie in Crans Montana en met de groep hebben wij een topweek beleefd. Een aanrader!!Thanks!

door Dennis Stevense

Marmotte Valais 2019

5

Op aanraden van fietsvrienden via Tour de Vacance deze grandfondo in Zwitserland gereden. Goed georganiseerd aan alle details gedacht. Briefing en verzorging waren uitstekend. Voor een volgende tocht maak ik zeker weer gebruik van jullie expertise.

door Erik Romme

Marmotte GF Valais 2019

5

Topweek gehad, ondanks een beetje tobweer. Genoten van de fietstochten, verzorging, en de afsluitende Marmotte. Een weekje niets dan focus op fietsen, waarbij veel kan, maar niets moet. Esther, Robert en de fietsbegeleiders weten hoe ze dat moeten aanpakken. Bedankt!

door Berrie van Dael

Marmotte Valais 2019

5

Superfijne week in de Zwitserse Alpen gehad! Mooie trainingsritten gemaakt met een gezellige groep en fijne begeleiders. Leuk om met z’n allen naar het evenement op zaterdag toe te leven. Dit was mijn eerste Granfondo, en ik heb nú al zin om dit nog een keer met zo’n arrangement te doen. Robert en Ester, heel erg bedankt voor alle moeite, het meedenken en de gezelligheid!!

door Laura van Dop

Marmotte Valais 2019

5

Ik heb diep nagedacht maar ik kan geen enkel minpunt van Tour de Vacance bedenken. Alles top, hotel, begeleiding, trainingsprogramma, voor elk niveau een geschikte trainingsgroep en het adequaat reageren op individuele verzoekjes!
Bedankt Ester en Robert!

door Aad van Dop

Marmotte Valais 2019

5

Na de Marmotte Frankrijk 2016 met TdV nu mezelf weer aangemeld bij Ester en Robert voor de Zwitserse variant. Een voor mij memorabele week en een
heroïsche Marmotte tocht. In die week is alles tot in de puntjes verzorgd, informatie over de tocht, de bevoorradingen onderweg en een uitstekend hotel op een prachtlocatie. Al met al is het een succesvolle week geweest.

door Marcel van de Voorde

Marmotte Valais 2019

5

Tour de Vacance, de naam omvat eigenlijk de hele week. Na eerdere cyclo's onder begeleiding van Robert en Ester te hebben gereden blijft het toch altijd spannend. Doordat je de hele week in alles "ontzorgt" wordt kun je maximaal genieten van je fiets, de omgeving, de gezellige groep en de cyclo. Oftewel Tour de Vacance!

Robert en Esther (wederom) Bedankt

door Stefan Lukken

Tour des stations Zwitserland

5

Bedankt Robert en Esther.
Dit was een topvakantie voor een liefhebber van het fietsen zoals ik. Heel goede organisatie, kortom een echte aanrader.

Mvg,

John

door Verfaillie John

Fietsweek Valais Zwitserland

5

Super verlof. Alles top: hotel, fietsomgeving, groep en zeer goede organisatie.
Voor herhaling vatbaar. Het heel zware parcours is zo vergeten .
Bedankt.

door Vertongen Jean

Marmotte Valais

5

Na de de Marmotte 2016 in de Franse Alpen was de Marmotte Valais de volgende uitdaging. Mede dankzij het
arrangement van Tour de Vacance is deze cyclotour voor mij een succes geworden. Het onderkomen, het eten, de begeleiding en ondersteuning tijdens de trainingstochten en op 11 augustus hebben hiertoe bijgedragen. Op de dag zelf kon je bij de bevoorradingsposten de fiets in de standaard zetten. En prachtige foto’s tijdens de trainingsdagen en op 11 augustus. Dat is nagenieten! Overal is aan gedacht. Bedankt Robert en Ester.

door Michel Cuijpers

Marmotte Grandfondo Valais 2018

5

Voor de deelname aan de 1e editie van de Marmotte Valais hebben we, een groep van 8 fietsers uit Twente, alles uitbesteed aan Tour de Vacance. (van inschrijving tot hotelboeking). Het was een geweldige week mede door hun goede zorgen. Tijdens pauzes van de trainingsritten konden we gebruik maken van een uitgebreide tafel vol met lekkernijen. Tijdens de Marmotte op zaterdag stonden Robert en Ester op post met onze tasjes zodat we de mogelijkheid hadden om bijvoorbeeld eigen voeding te gebruiken of kleding achter te laten.
Robert en Ester zijn heel enthousiast en hebben de zaken goed voor elkaar.

door Robert
 

Marmotte Valais 11 aug 2018

5

Ik kan hier een halve boek schrijven maar Ester en Robert doen dat gewoon geweldig. Zeer goed georganiseerd, staan altijd klaar, mooie voorbereidingsritten met de zeer uitgebreide bevoorradingen. Je hoeft eigenlijk enkel nog te denken aan fietsen. Kan ik aan iedereen aanbevelen die een weekje wil fietsen zonder zorgen.

door Bart Rousseau
Programma 2020 Programma 8-daags Programma 6-daags
.
Zondag 2 augustus:
.
Aankomst en 1e diner
Maandag 3 augustus: 9.30u Trainingsrit 1
Rit naar hooggelegen bergmeer
52km 1750hm
Dinsdag 4 augustus:

9.30u Trainingsrit 2
Prachtige bergrit naar Leukerbad
66 km 1950hm

Aankomst en 1e diner
Woensdag 5 augustus:

9.30u Trainingsrit 3
Verkenning eerste klim Marmotte
68km 1950hm
+ 17.00u Briefing

9.30u Trainingsrit 1
Verkenning eerste klim Marmotte 68km 1950hm
+ 17.00u Briefing

Donderdag 6 augustus:

9.30u Trainingsrit 4
Dalrit Valais, 50km 250hm

9.30u Trainingsrit 2
Dalrit Valais, 50km 250hm

Vrijdag 7 augustus: Rustdag
+ inleveren bevoorradingstasjes
Rustdag
+ inleveren bevoorradingstasjes
.
Zaterdag 8 augustus:
.
Marmotte Valais
Tour des Stations
Marmotte Valais
Tour des Stations
Zondag 9 augustus: Ontbijt en vertrek Ontbijt en vertrek

N.B. in de trainingsritten van dinsdag en woensdag kun je ervoor kiezen om het laatste deel terug naar het hotel niet te fietsen, maar gebruik te maken van een treinlift. Hiermee breng je het aantal hoogtemeters ongeveer terug tot de helft. Gebruik van de treinlift kost ongeveer € 14,- inclusief fiets.

*ontbijt en diner zijn dagelijks inbegrepen, van diner op de dag van aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek.
**op de dag van de Marmotte en Tour des Stations is er een extra vroeg ontbijt.

NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

Programma organisatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Programma Marmotte Granfondo Valais

7 augustus 2020 Crans-Montana:
9.00 – 20.00u afhalen startbewijs

8 augustus 2020 Crans-Montana:
7:30u start

8 augustus 2020 Verbier:
16:00u Prijsuitreiking


Programma Tour des Stations

7 augustus 2020 Crans-Montana:
9.00 – 20.00u
Afhalen startbewijs

8 augustus 2020 Martigny:
05.30u start

8 augustus 2020 Verbier:
16:00u Prijsuitreiking


Overbrugging afstand tussen start en finish

De organisatie heeft in 2019 een gratis shuttle service aangeboden om deelnemers na de finish in Verbier terug te brengen naar Crans-Montana. Je fiets werd hierbij apart vervoerd. Ook was op de dag van deelname het openbaar vervoer gratis. Hoe dit er precies in 2020 gaat uitzien is nog niet door de organisatie bekend gemaakt. Onze ervaring is dat het goed geregeld is.

Datum:
6-daags: dinsdag 4 augustus tot zondag 9 augustus 2020
8-daags: zondag 2 augustus tot zondag 9 augustus 2020

Arrangementsprijzen:
6-daags: € 689,- p.p. op basis van gedeelde 2-persoons kamer
6-daags: € 749,- p.p. op basis van 1-persoons kamer

8-daags: € 899,- p.p. op basis van gedeelde 2-persoons kamer
8-daags: € 989,- p.p. op basis van 1-persoons kamer

Meerprijs voor kamer met balkon en zuid-ligging: € 9,- p.p.p.n.

Startbewijs Marmotte Valais 2020: nog niet bekend (prijs 2019: € 85,00)
Startbewijs Tour des Stations 2020: nog niet bekend (prijs 2019: € 95,00)

Boeken zonder startbewijs? Dat kan. Graag in het boekingsformulier vermelden.

N.B. Er zijn enkele 3-persoons kamers beschikbaar. Interesse? Stuur een mailtje naar Robert@tourdevacance.com of meld het bij de opmerkingen in het boekingsformulier.

Inbegrepen:

 • 5 resp. 7  hotelovernachtingen op basis van half pension
 • Persoonlijke bevoorradingsservice tijdens Marmotte Valais of Tour des Stations
 • Briefing routes Marmotte Valais en Tour des Stations
 • Trainingsprogramma inclusief begeleiding met volgauto en uitgebreide bevoorrading onderweg
 • Fotoservice, foto’s worden na afloop digitaal toegestuurd
 • Afgesloten fietskelder
 • Gratis gebruik van fitness en fiets was- en sleutelplaats
 • Toeristenbelasting à CHF 3,00 p.p.p.n.
 • Gratis Wifi
 • Bedlinnen

Niet inbegrepen:
– éénmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie van €14,00 per reservering
– bij half pension is geen drank inbegrepen, drankjes dien je ter plaatse te betalen
– heen- en terugreis

Extra dagen bijboeken?
Dat kan op basis van overnachting met ontbijt. Je kunt dus eenvoudig een paar dagen eerder komen of langer blijven. Stuur ons een mailtje of vermeld het in het boekingsformulier. Je ontvangt van ons eerst een aanvullende prijsopgave.

STO-reisgarantie
Deze reis valt onder STO-reisgarantie, een garantiefonds voor pakketreizen. Dit garantiefonds zorgt ervoor dat uw reisgelden veilig zijn mocht Tour de Vacance in financiële moeilijkheden komen. Deze stichting beheert de (aanbetaalde)reisgelden, de gelden worden pas aan Tour de Vacance uitgekeerd nadat de reis heeft plaatsgevonden.

Valutakoers Zwitserse frank
Bij een onverwachte koerswijziging kan de arrangementsprijs ook na boeking nog onderhevig zijn aan een verhoudingsgewijze prijsverhoging.

Het kanton Valais (ookwel Wallis) ligt in het Zuidwestelijke deel van Zwitserland. Vooral bekend als wintersportgebied met resorts als Crans- Montana, Anzère, Saas Fee, Zermatt en Verbier. Vanaf Genève rij je er met de auto in zo’n anderhalf uur naartoe. De rivier de Rhône stroomt dwars door de vallei en maakt deze erg vruchtbaar, waardoor je op de vlaktes maar ook op de flanken van de bergen continue omringd wordt door wijngaarden. Heerlijk om doorheen te fietsen.

**
Crans-Montana
Crans-Montana is een oud en beroemd wintersport resort dat bestaat uit twee kernen: Crans en Montana. Het resort ligt op een plateau op 1500 meter en vormt de grootste vakantiebestemming van Valais, met spectaculaire uitzichten op de bergketen van de Matterhorn tot de Mont Blanc. Crans Montana is in de zomer ook populair bij golfers, fietsers en wandelaars. Hierdoor is er volop levendigheid met meerdere hotels en verschillende terrasjes. Er ligt een casino en ook in de zomer kun je met een kabelbaan de berg op.

Verbier
Verbier is een modern ski-oord op zo’n 1500 meter hoogte. Het dorp ademt een sportieve en gezellige sfeer door de prachtige houten chalets. In de zomer is naast wielrennen ook mountainbiken erg populair. Verbier is in 2009 finishplaats geweest in de Tour de France.

Martigny
Martigny is de hoofdstad van Valais. Het ligt in het dal en heeft zo’n 15000 inwoners. De stad vormt een knooppunt van de wegen die Italië, Frankrijk en Zwitserland met elkaar verbinden. Door de warme en zonnige ligging is Martigny omgeven door wijngaarden en teelt van aardbeien, abrikozen en grapefruit. Als gevolg hiervan is er een beroemde gastronomie ontstaan en staat Martigny bekend om de goede restaurants.


Dit arrangement heeft STO-reisgarantie. Je geld
staat veilig totdat het arrangement is afgelopen.
Binnenkort boekbaar