Marmotte Valais Arrangement 2020

Volgeboekt

Aanmelden voor arrangement niet meer mogelijk in verband met beperkte groepsgrootte

We wisten dat de Marmotte-organisatie ambitieus is. Maar dat er een nieuwe Marmotte in Zwitserland gelanceerd zou worden had niemand verwacht. Wat een indrukwekkende Granfondo en wat een geweldige datum. Op 8 augustus 2020 vindt alweer de derde editie plaats. Voor velen midden in de zomervakantie, een prachtige bestemming tussen de ski-stations in Zwitserland. Met 140 kilometer en 4700 hoogtemeters liegt de zwaarte er niet om. De Marmotte Valais is meteen een geduchte concurrent van de Marmotte Alpes en Marmotte Pyrenées. En natuurlijk een fantastische 3e Marmotte in de rij om een hatrick te scoren. Met dit 6- of 8-daags arrangement is alles in één keer voor je geregeld: inschrijving, hotel in Verbier, maaltijden, trainingsprogramma, briefing en bevoorradingsservice onderweg. Kortom, alle ingrediënten om optimaal te genieten en deel te nemen aan deze prachtige uitdaging.

Tour des stations Zwitserland

5

Bedankt Robert en Esther.
Dit was een topvakantie voor een liefhebber van het fietsen zoals ik. Heel goede organisatie, kortom een echte aanrader.
Mvg,
John

Lees meer reviews >>
door Verfaillie John

Goed nieuws!
Met ingang van 2020 vindt de start van zowel Marmotte Valais als Tour des Stations plaats in Le Châble, vlakbij finishplaats Verbier. Dat is een stuk praktischer, want start en finish lagen ver uit elkaar. Om het beste hotel te blijven bieden, niet alleen qua locatie en kwaliteit maar ook qua prijs, zijn we afgelopen oktober 2019 meteen naar Zwitserland afgereisd. Met het hotel in Verbier, op een paar honderd meter van de finish en vlakbij de start, verwachten we de beste keuze te hebben.

Marmotte Valais route 145 km, 4750 hm

Deze Marmotte speelt zich af in het prachtige decors van de Zwitserse Rhône-vallei, midden in Wallis oftewel Valais. En dat is niet voor niets, want dit gebied met meer wielerhistorie dan je denkt, is een openbaring voor veel renners. Hooggebergte en alpenweides maken een unieke combinatie met brede vlaktes vol wijngaarden, alsof twee klimaten bij elkaar komen. Het is veelzeggend dat er een Ultrafondo én een Superfondo aangekoppeld is onder de naam Tour des Stations. De start van de Marmotte Valais vindt plaats in Le Châble. Vervolgens slingert het parcours zich langs de berghellingen, door bossen en vele dorpen in een grote ronde om de vallei. Telkens van ski-station tot ski-station. Absolute kraker is de slotklim naar Col de la Croix-de-Cœur op 2145m. Op de top mag je je praktisch Marmotte noemen, want met de finishplaats Verbier in het zicht hoef je alleen nog maar een stuk af te dalen.

Tour des Stations Ultrafondo (240km, 8200hm)
óf
Tour des Stations Superfondo (220km, 7400hm)

Op dezelfde dag als de Marmotte Valais wordt de monstertocht Tour des Stations verreden. De Tour des Stations start in Le Châble om half 6 ‘s ochtends. Een parcours voor de die-hards. Twee vliegen in één klap dus. Het arrangement is ook met startbewijs voor de Tour des Stations te boeken. Alle details van de parcoursen worden op 12 november 2019 bekend gemaakt.

Marmotte Valais
Tour des Stations Arrangement

v.a. € 689,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten

Volgeboekt
 • Startbewijs gegarandeerd

 • 6- of 8-daags arrangement

 • Bevoorradingsservice + briefing

 • Trainingsritten met volgauto

 • 3-sterren hotel op basis van half pension

Het arrangement

Startbewijs Marmotte Valais of Tour des Stations: je kunt kiezen tussen deelname aan de Marmotte Valais of Tour des Stations. De prijzen van de startbewijzen verschillen en zijn daarom apart vermeld. Boeken kan ook zonder startbewijs. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de administratieve zaken op tijd worden geregeld. Je wordt vervolgens zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en wij zijn ter plaatse bij het afhalen van de startbewijzen.

Bevoorradingsservice: op de dag van de Marmotte en Tour des Stations staan we op 2 punten langs de route met jouw persoonlijke bevoorrading. Je krijgt hiervoor ter plaatse tasjes om te vullen met eigen gekozen voeding, drank, materiaal en kleding. Zo kun je fietsen met dezelfde voeding als waarmee je getraind hebt, en wat je onderweg niet meer nodig hebt geef je aan ons mee terug. uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Trainingsritten: in de week voorafgaand gaan we alvast lekker wat kilometers maken in Valais. Mooie routes om de omgeving en het parcours te verkennen, en toe te werken naar je topprestatie op zaterdag. Natuurlijk in zwaarte afgestemd en begeleid met professioneel uitgeruste volgauto. Je kiest zelf welke route(s) je meerijdt. Onderweg wordt gestopt voor een uitgebreide bevoorrading met lekkernijen zoals pannenkoeken, wafels, repen, fruit, winegums, tucjes, cola en sportdrank.

Briefing: in het hotel kun je een briefing bijwonen waarin we samen de route doornemen van zowel de Marmotte Valais als de Tour des Stations. Je wordt voorzien van praktische informatie en tips over voeding en drank. Ook worden de tasjes uitgereikt en toegelicht waar we staan met de persoonlijke bevoorradingsservice.

Hotel o.b.v. half pension: de uitvalsbasis voor deze hele week is een 3-sterren hotel gerund door een Zwitsers ski-kampioen, in finishplaats Verbier. Ontbijt en 3-gangen menu zijn inbegrepen.

Het hotel

Je verblijft 5 of 7 nachten in een comfortabel 3-sterren hotel op basis van half pension aan de rand van het centrum van Verbier. Het hotel is gebouwd is chaletstijl en heeft de typische warme sfeer van de bergen. Je kunt kiezen uit een Standaardkamer op de noordkant, of een Superior Kamer op de zuidkant met een eigen balkon. Er zijn enkele 3-persoons kamers en appartementen voor 4 personen beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet en douche of bad, een TV en gratis Wifi. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Het 3-gangen diner met dagschotel wordt aan tafel geserveerd. Op zo’n 3 minuten loopafstand is het centrum van Verbier met gezellige terrasjes en barretjes. En leuk om te weten, de eigenaar van het hotel is de Zwitserse ski-kampioen van 2010 in de super-G. Iemand die weet wat een sporter nodig heeft en de omgeving als zijn broekzak kent.

Parcoursen:

Ultrafondo Tour des Stations:  240 km en 8200 hoogtemeters
Superfondo Tour des Stations: 210 km en 6700 hoogtemeters
Marmotte Granfondo Valais:    145 km en 4750 hoogtemeters
Mediofondo:                                   85 km en 2850 hoogtemeters

Routefilm Ultrafondo Tour des Stations:

Marmotte Granfondo Valais 145 km met 4750 hm:

Hoogteprofiel Marmotte Granfondo Valais

Tour des Stations Ultrafondo 240 km met 8200 hm:

Hoogteprofiel Ultrafondo Tour des Stations

Tour des Stations Superfondo 210 km met 6700 hm:

Hoogteprofiel Superfondo Tour des Stations

Mediofondo Valais 85 km met 2850 hm:

Mediofondo Valais Zwitserland

Marmotte Valais 2019

5

Dit jaar mijn 1e Marmotte gereden. Ester en Robert van Tour de Vacance hebben deze week voor een blijvend mooie herinnering gezorgd. De organisatie met de oefenritten was zeer goed geregeld, er waren kundige (en ook gezellige) fietsbegeleiders aanwezig voor de verschillende groepen. Daarbij was de verzorging tijdens de ritten en de Marmotte uitstekend geregeld. Het hotel La Foret lag op een schitterende locatie in Crans Montana en met de groep hebben wij een topweek beleefd. Een aanrader!!Thanks!

door Dennis Stevense

Marmotte Valais 2019

5

Op aanraden van fietsvrienden via Tour de Vacance deze grandfondo in Zwitserland gereden. Goed georganiseerd aan alle details gedacht. Briefing en verzorging waren uitstekend. Voor een volgende tocht maak ik zeker weer gebruik van jullie expertise.

door Erik Romme

Marmotte GF Valais 2019

5

Topweek gehad, ondanks een beetje tobweer. Genoten van de fietstochten, verzorging, en de afsluitende Marmotte. Een weekje niets dan focus op fietsen, waarbij veel kan, maar niets moet. Esther, Robert en de fietsbegeleiders weten hoe ze dat moeten aanpakken. Bedankt!

door Berrie van Dael

Marmotte Valais 2019

5

Superfijne week in de Zwitserse Alpen gehad! Mooie trainingsritten gemaakt met een gezellige groep en fijne begeleiders. Leuk om met z’n allen naar het evenement op zaterdag toe te leven. Dit was mijn eerste Granfondo, en ik heb nú al zin om dit nog een keer met zo’n arrangement te doen. Robert en Ester, heel erg bedankt voor alle moeite, het meedenken en de gezelligheid!!

door Laura van Dop

Marmotte Valais 2019

5

Ik heb diep nagedacht maar ik kan geen enkel minpunt van Tour de Vacance bedenken. Alles top, hotel, begeleiding, trainingsprogramma, voor elk niveau een geschikte trainingsgroep en het adequaat reageren op individuele verzoekjes!
Bedankt Ester en Robert!

door Aad van Dop

Marmotte Valais 2019

5

Na de Marmotte Frankrijk 2016 met TdV nu mezelf weer aangemeld bij Ester en Robert voor de Zwitserse variant. Een voor mij memorabele week en een
heroïsche Marmotte tocht. In die week is alles tot in de puntjes verzorgd, informatie over de tocht, de bevoorradingen onderweg en een uitstekend hotel op een prachtlocatie. Al met al is het een succesvolle week geweest.

door Marcel van de Voorde

Marmotte Valais 2019

5

Tour de Vacance, de naam omvat eigenlijk de hele week. Na eerdere cyclo's onder begeleiding van Robert en Ester te hebben gereden blijft het toch altijd spannend. Doordat je de hele week in alles "ontzorgt" wordt kun je maximaal genieten van je fiets, de omgeving, de gezellige groep en de cyclo. Oftewel Tour de Vacance!

Robert en Esther (wederom) Bedankt

door Stefan Lukken

Tour des stations Zwitserland

5

Bedankt Robert en Esther.
Dit was een topvakantie voor een liefhebber van het fietsen zoals ik. Heel goede organisatie, kortom een echte aanrader.

Mvg,

John

door Verfaillie John

Fietsweek Valais Zwitserland

5

Super verlof. Alles top: hotel, fietsomgeving, groep en zeer goede organisatie.
Voor herhaling vatbaar. Het heel zware parcours is zo vergeten .
Bedankt.

door Vertongen Jean

Marmotte Valais

5

Na de de Marmotte 2016 in de Franse Alpen was de Marmotte Valais de volgende uitdaging. Mede dankzij het
arrangement van Tour de Vacance is deze cyclotour voor mij een succes geworden. Het onderkomen, het eten, de begeleiding en ondersteuning tijdens de trainingstochten en op 11 augustus hebben hiertoe bijgedragen. Op de dag zelf kon je bij de bevoorradingsposten de fiets in de standaard zetten. En prachtige foto’s tijdens de trainingsdagen en op 11 augustus. Dat is nagenieten! Overal is aan gedacht. Bedankt Robert en Ester.

door Michel Cuijpers

Marmotte Grandfondo Valais 2018

5

Voor de deelname aan de 1e editie van de Marmotte Valais hebben we, een groep van 8 fietsers uit Twente, alles uitbesteed aan Tour de Vacance. (van inschrijving tot hotelboeking). Het was een geweldige week mede door hun goede zorgen. Tijdens pauzes van de trainingsritten konden we gebruik maken van een uitgebreide tafel vol met lekkernijen. Tijdens de Marmotte op zaterdag stonden Robert en Ester op post met onze tasjes zodat we de mogelijkheid hadden om bijvoorbeeld eigen voeding te gebruiken of kleding achter te laten.
Robert en Ester zijn heel enthousiast en hebben de zaken goed voor elkaar.

door Robert
 

Marmotte Valais 11 aug 2018

5

Ik kan hier een halve boek schrijven maar Ester en Robert doen dat gewoon geweldig. Zeer goed georganiseerd, staan altijd klaar, mooie voorbereidingsritten met de zeer uitgebreide bevoorradingen. Je hoeft eigenlijk enkel nog te denken aan fietsen. Kan ik aan iedereen aanbevelen die een weekje wil fietsen zonder zorgen.

door Bart Rousseau
Programma 2020 Programma 8-daags Programma 6-daags
.
Zondag 2 augustus:
.
Aankomst en 1e diner
Maandag 3 augustus: 9.30u Trainingsrit 1
Dinsdag 4 augustus:

9.30u Trainingsrit 2

Aankomst en 1e diner
Woensdag 5 augustus:

9.30u Trainingsrit 3

+ 17.00u Briefing

9.30u Trainingsrit 1

+ 17.00u Briefing

Donderdag 6 augustus:

9.30u Trainingsrit 4
Dalrit

9.30u Trainingsrit 2
Dalrit

Vrijdag 7 augustus: Rustdag
+ inleveren bevoorradingstasjes
Rustdag
+ inleveren bevoorradingstasjes
.
Zaterdag 8 augustus:
.
Marmotte Valais
Tour des Stations
Marmotte Valais
Tour des Stations
Zondag 9 augustus: Ontbijt en vertrek Ontbijt en vertrek

*ontbijt en diner zijn dagelijks inbegrepen, van diner op de dag van aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek.
**op de dag van de Marmotte en Tour des Stations is er een extra vroeg ontbijt.

NB. Als de weersomstandigheden of andere redenen hiertoe aanleiding geven, kan het programma altijd worden aangepast.

Datum:
6-daags: dinsdag 4 augustus tot zondag 9 augustus 2020
8-daags: zondag 2 augustus tot zondag 9 augustus 2020

Arrangementsprijzen:
6-daags: € 689,- p.p. op basis van een gedeelde 2-persoons Standaard Kamer
6-daags: € 719,- p.p. op basis van een gedeelde 2-persoons Superior Kamer met zuidbalkon

8-daags: € 899,- p.p. op basis van een gedeelde 2-persoons Standaard Kamer
8-daags: € 939,- p.p. op basis van een gedeelde 2-persoons Superior Kamer met zuidbalkon

Prijzen startbewijs:
Let op: tot 31 maart gelden deze Vriendenprijzen: 
Startbewijs Granfondo Marmotte Valais 145 km: normaal € 99,- Vriendenprijs € 85,00 
Startbewijs Superfondo Tour des Stations 210 km: normaal € 103,- Vriendenprijs € 95,00
Startbewijs Ultrafondo Tour des Stations 240 km: normaal € 108,- Vriendenprijs € 99,00
Startbewijs Mediofondo 85 km:                                  normaal € 72,-    Vriendenprijs € 64,- 

Boeken zonder startbewijs? Dat kan. Graag in het boekingsformulier vermelden.

N.B. 1) Wil je een 1-persoons kamer? Stuur s.v.p. een mailtje naar Robert@tourdevacance.com. We verwachten hiervan binnenkort de prijs te kunnen geven.
N.B. 2) Voor groepjes zijn er enkele 3-persoons Superior Kamers en 4-persoons Superior Kamers met zuidbalkon beschikbaar. Op het boekingsformulier kun je deze aankruisen.

Inbegrepen:

 • 5 resp. 7  hotelovernachtingen op basis van half pension
 • Persoonlijke bevoorradingsservice tijdens Marmotte Valais of Tour des Stations
 • Briefing routes Marmotte Valais en Tour des Stations
 • Trainingsprogramma inclusief begeleiding met volgauto en uitgebreide bevoorrading onderweg
 • Fotoservice, foto’s worden na afloop digitaal toegestuurd
 • Toeristenbelasting à CHF 4,00 p.p.p.n.
 • Gratis Wifi
 • Bedlinnen

Niet inbegrepen:
– éénmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie van €14,00 per reservering
– bij half pension is geen drank inbegrepen, drankjes dien je ter plaatse te betalen
– heen- en terugreis

Extra dagen bijboeken?
Dat kan op basis van overnachting met ontbijt. Je kunt dus eenvoudig een paar dagen eerder komen of langer blijven. Stuur ons een mailtje of vermeld het in het boekingsformulier. Je ontvangt van ons eerst een aanvullende prijsopgave.

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Toeristenbelasting
De toeristenbelasting in Verbier bedraagt CHF 4,00 p.p.p.n. en is inbegrepen in de arrangementsprijs. Dit tarief kan nog aan veranderingen onderhevig zijn.

Valutakoers Zwitserse frank
Bij een onverwachte koerswijziging kan de arrangementsprijs ook na boeking nog onderhevig zijn aan een verhoudingsgewijze prijsverhoging.

Het kanton Valais (ookwel Wallis) ligt in het Zuidwestelijke deel van Zwitserland. Vooral bekend als wintersportgebied met resorts als Verbier, Crans- Montana, Anzère, Saas Fee, en Zermatt. Maar het wielrennen is er sterk in opkomst. In september 2020 vindt het WK Wielrennen plaats in Martigny. Vanaf Genève rij je er met de auto in zo’n anderhalf uur naartoe. De rivier de Rhône stroomt dwars door de vallei en maakt deze erg vruchtbaar, waardoor je op de vlaktes maar ook op de flanken van de bergen continue omringd wordt door wijngaarden. Heerlijk om doorheen te fietsen.

**

Verbier
Verbier is een modern ski-oord op zo’n 1500 meter hoogte. Het dorp ademt een sportieve en gezellige sfeer door de prachtige houten chalets. In de zomer is naast wielrennen ook mountainbiken erg populair. Verbier is in 2009 finishplaats geweest in de Tour de France.

Martigny
Martigny is de hoofdstad van Valais. Het ligt in het dal en heeft zo’n 15000 inwoners. De stad vormt een knooppunt van de wegen die Italië, Frankrijk en Zwitserland met elkaar verbinden. Door de warme en zonnige ligging is Martigny omgeven door wijngaarden en teelt van aardbeien, abrikozen en grapefruit. Als gevolg hiervan is er een beroemde gastronomie ontstaan en staat Martigny bekend om de goede restaurants.In september 2020 vindt hier het WK Wielrennen plaats.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Volgeboekt