Sportful Dolomiti Race 2021

Voorinschrijving 2021 gestart

Sportful Dolomiti 20 juni 2021:  204 km met 4900 hm
8-daags arrangement en 5-daags arrangement inclusief startbewijs

Onder de Italianen is dit de enige échte Granfondo in de Dolomieten, zwaarder, uitdagender en “simpelweg de mooiste”. Een prachtig en zwaar parcours langs en over de bekende rotsachtige pieken van de Dolomieten. Een omgeving om je fietsvingers bij af te likken. De Giro d’Italia heeft in 2019 eer bewezen aan het 25-jarig bestaan van deze Granfondo en het parcours van de Sportful Dolomiti Race in z’n geheel opgenomen in de 20e etappe. Je kent vast nog wel de spectaculaire beelden van de berghellingen met omgewaaide bomen van het najaar ervoor. Zoals te verwachten wordt de Sportful Dolomiti 2020 met volle Italiaanse passie georganiseerd. Kortom, een kanjer van een Granfondo en een perfecte gelegenheid voor een mooie Italiaanse fietsvakantie.

Granfondo Sportful Dolomiti Race 2020: 204 km, 4900 hm

Op 21 juni 2020 klinkt om 7.00u  in Feltre het startschot voor de masterafstand van 204 km met 5000 hoogtemeters (en de Mediofondo van 134km met 3050 hoogtemeters). In de Granfondo afstand zijn 4 forse beklimmingen te onderscheiden:
1) Cima Campo 18,2 km met gemiddeld 6,1% (max 10%)
2) Passo Manghen 22,2 km met gemiddeld 7,3% (max 15%)
3) Passo Rolle 9,9 km met gemiddeld 4,8% (max 10%)
4) Croce d’Aune 11,2 km met gemiddeld 5,4% (max 16%)

Hoogteprofiel Granfondo Sportful Dolomiti

Sportful Dolomiti
Arrangement
v.a. € 340,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten

  • Startbewijs gegarandeerd

  • 3-sterren hotel 

  • Ontbijt en diner

  • Fietsroutes op GPX

  • STO-reisgarantie

De historie

De oorsprong van deze machtige Granfondo ligt in de jaren ’90, toen de zoon van Tullio Campagnolo een monument liet plaatsen ter nagedachtenis aan zijn vader die de derailleur uitvond. Dit monument vind je nog steeds op de laatste klim Croce d’Aune, waar Campagnolo zijn gouden idee kreeg. In samenwerking met de marmerwerker die het monument maakte (huidige president van de Sportful organisatie), werd de eerste Granfondo Campagnolo geboren in 1995. Na een fusie met kledingmerk Sportful kreeg de Granfondo in 2008 de naam Sportful mee. In 2009 werden de Dolomieten door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Omdat 90% van de route door dit beschermd gebied gaat, wordt er sindsdien gesproken over de Granfondo Sportful Dolomiti Race.

Hotel

Hotel La Perla is een gemoedelijk 3-sterren hotel in het gezellige stadje Fiera de Primiero op slechts een half uurtje met de auto van de grotere stad Feltre, waar de start van de Granfondo is. Het hotel  ligt op een rustige plek aan de rand van Fiera de Primiero en toch op loopafstand van het centrum. De inrichting van het hotel is klassiek en heeft de typische warme sfeer van de bergen. Alle kamers hebben goede bedden, een flatscreen-TV en balkon, waarvan de meesten met prachtig uitzicht op de typische hoge toppen van de Dolomieten. Er is gratis Wifi en in de kelder een afgesloten ruimte voor fietsen. Je kunt kiezen uit de Perla kamer of de grotere Comfort kamer. De Comfort kamer is ook geschikt voor 3 of 4 personen. Fiera de Primiero ligt in de vallei Valle di Primiero en daarom een uitstekende uitvalsbasis midden in de prachtige natuur voor mooie fietstochten in de dagen voor de Granfondo. Het Granfondo parcours komt door het stadje en de Mediofondo passeert er vlakbij.

Parcours Granfondo & Mediofondo

Parcours Sportful Dolomiti Hoogteprofiel Granfondo Sportful Dolomiti Hoogteprofiel Mediofondo Sportful Dolomiti Race

Om deel te nemen aan de Sportful Dolomiti Race is een medische verklaring verplicht. Hiermee verklaart een bevoegd arts dat er zich geen contra-indicaties presenteren voor deelname aan cardiovasculair intensieve activiteiten. De verklaring mag op de dag van deelname niet ouder zijn dan één jaar. Het formulier voor deze verklaring ontvang je van ons per e-mail. Je moet hier zelf mee naar een arts om deze te laten ondertekenen.

Leeftijdsgrens: deelname kan vanaf 19 jaar. Deelnemers van 64 jaar of ouder worden verplicht de kortere mediofondo van 133,8km te rijden.

Kamer Perla
18- 25 m2
Twee 1-persoons bedden, ook te prepareren als 2-persoons bed
Vloerbedekking
Flatscreen-TV met satellietzenders
Kluisje
Badkamer met douche of bad en toilet
Balkon
Gratis parkeren
Gratis Wifi

Comfort Kamer
25-35 m2
Twee 1-persoons bedden, ook te prepareren als 2-persoons bed
Houten vloer
Mogelijkheid tot 3e en 4e bed
Flatscreen -TV met satelliet zenders
Kluisje
Badkamer met douche/bad en toilet
Balkon
Gratis parkeren
Gratis Wifi

Arrangementsprijzen 2020


Prijs o.b.v. half pension

Perla kamer Comfort kamer

5-daags arrangement
18 – 22 juni 2020

€ 269,- p.p.

€ 289,- p.p.

8-daags arrangement
15-22 juni 2020

€ 459,- p.p.

€ 499,- p.p.

Startbewijs Sportful Dolomiti
21 juni 2020
(incl wielershirt, timechip
en €5,- borg timechip)

€ 65,-

Prijzen exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.p.d. en eenmalige boekingskosten i.v.m. reisgarantie à € 14,-.
Prijzen o.b.v. 2 personen op een 2-persoons kamer.


Meerprijs 1-persoonskamer : € 20,- per nacht
N.B. 1-persoons kamers zijn alleen beschikbaar van het type Perla.

Niet inbegrepen:

  • Heen- en terugreis

STO Garant
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Boek nu