Tour de Marmotte

Rijd de 'alternatieve' Marmotte

 Rijd de 174 kilometer van de Marmotte: meer dan 90% finisht!

Extra voordeel en op maat voor groepen:   informeer naar de mogelijkheden

Elk jaar is het weer één van de meest populaire cyclosportiven: La Marmotte in de Franse Alpen. Een monstertocht van 174 kilometer met 5000 hoogtemeters en binnen enkele dagen uitverkocht aan zo’n 7500 deelnemers. Ben je dit jaar verhinderd, een inschrijving misgelopen, of wens je extra ondersteuning? Dan is dit alternatieve Marmotte-arrangement een goede uitkomst. Of je nu alleen komt of met je wielervrienden, wij doen er vóór en tijdens de tocht alles aan om jou naar de eindstreep te helpen. Je krijgt een volledig verzorgd arrangement inclusief voorbereidende rit, ondersteuning met volgwagen, en een uitgebreide briefing van de Marmotte-route. En deze formule werkt: in de afgelopen 5 jaar finishte meer dan 91% van de deelnemers.

Tour de Marmotte

5

Wij hebben als drie vrienden meegedaan aan de Tour de Marmotte. In totaal waren er 10 deelnemers, allemaal met het doel om de gewenste en gevreesde Marmotte te fietsen. Het was een groot succes! Alledrie hebben we de tocht volbracht en enorm genoten (ook afgezien!). Accomodatie en maaltijden waren tip top verzorgt en Robert en Ester zijn continu bereikbaar voor vragen etc. De begeleiding tijdens de tocht was ook super. Je hoeft eigenlijk alleen je fiets maar mee te nemen, verder is alles aanwezig en geregeld. Ik kan het iedereen aanraden!

Lees meer reviews >>
door Bastiaan Kommers

Het arrangement

De formule bestaat uit een trainingsdag met briefing, een rustdag, en de dag van de Marmotte-route. Je verblijft hierbij 4 nachten in een comfortabel appartement op basis van vol pension.

Trainingsrit en briefing   
Op de eerste fietsdag starten we op ons gemak met een verkennende rit langs de balkons van de l’Oisans. Eén van de mooiste routes met prachtig uitzicht over de omgeving, en bovendien meteen een leuk voorproefje van wat je te wachten staat. In Bourg d’Oisans laten we je de startplek zien en onderweg nemen we ruim de tijd voor een extra uitgebreide bevoorrading. In de groene natuur is het genieten van pannenkoeken, bananen, cake, winegums, tucjes, koffie, thee en cola. Na de fietsrit kun je aanschuiven voor de briefing van de Tour de Marmotte-dag. Samen nemen we de route door en bespreken we praktische tips voor onderweg. Zo weet je waar de verrassingen en gevaarlijke punten te verwachten zijn. Ook is er ruime aandacht voor voeding en drinken voor en tijdens de rit en bespreken we hoe de bevoorrading geregeld wordt.

De Marmotte-route
De dag waar het allemaal om draait. Na het vroege ontbijt dalen we af naar Le Bourg d’Oisans. We starten hier om 7.00u vanaf de officiële startlocatie om het volledige traject van La Marmotte af te leggen. De hele dag kun je op ondersteuning van de volgauto rekenen. Je hoeft je fiets dus niet vol te plakken met gelletjes, bananen, reserve kleding en gevulde bidons. Je geeft je spullen mee aan de volgauto en regelt zo ook je persoonlijk bevoorrading op de Glandon, de Télégraphe, en de Galibier. En natuurlijk worden je benen even los gemasseerd en je moraal opgepept als dit nodig is! De begeleiding tijdens deze dag heeft tot doel dat iedereen met succes de tocht uitrijdt.  Wil je individueel een toptijd wegzetten? Dan adviseren we je in te schrijven voor de officiële Marmotte begin juli.

Tour de Marmotte
v.a. € 419,- p.p.

excl. € 14,- boekingskosten

Boek nu
  • Unieke 5-daagse formule

  • Marmotte-route op eigen tempo

  • Volgauto en bevoorradingsservice

  • Trainingsrit en routebriefing

  • Appartement o.b.v. vol pension

Volgauto  
Tijdens alle ritten rijdt een professioneel uitgeruste volgauto mee met voldoende drinkwater en eten, materiaal, reservewielen, EHBO en gereedschap. Je kunt onderweg je jasje kwijt of even droge kleding aantrekken. Ook wordt er op de cols gezorgd voor koffie, thee, cola, bouillon en pannenkoeken en allerlei extra’s om je te helpen op kracht te blijven. Voor diegene die onverwacht de tocht moeten afbreken is er natuurlijk een zitplaats vrij.

Foto’s
Na afloop van je verblijf krijg je alle foto’s die onderweg worden gemaakt digitaal aangeleverd. Gemiddeld worden er meer dan 300 foto’s per Marmotte-dag gemaakt. Foto’s in hoge resolutie en gemaakt langs heel de route.

Tour de Marmotte